Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Tv-reekstip: Karen Billiet over 'Babylon Berlin'

Tv-reekstip: Karen Billiet over 'Babylon Berlin'Kunst & Cultuur

Een combinatie van spannende misdaadverhalen, een brok geschiedenis en een duik in het rijke culturele leven van de Duitse hoofdstad anno 1929. De fictiereeks 'Babylon Berlin' is verslavende televisie.
Affiche van de televisiereeks 'Babymon Berlin'

-

"Als we het hebben over Berlijn in de jaren 20 dan denken we aan een wild uitgangsleven, aan cabarets, aan Marlene Dietrich en dat vind je allemaal terug in Babylon Berlin," vertelt Pompidou-eindredacteur Karen Billiet. Deze duurste Duitse televisiereeks ooit, gesitueerd in 1929, is ondertussen al drie seizoenen ver. "Het is een resem misdaadverhalen die veel vertellen over wat er toen aan de hand was in de Duitse maatschappij. Politiek was het een woelige periode. Na de Eerste Wereldoorlog was een machtsvacuüm ontstaan met verschillende groepen die elkaar naar het leven stonden in de hoop de macht te kunnen grijpen"

Via een reeks misdaadverhalen krijg je een goed beeld van de historische context en begrijp je hoe de nazi's in 1933 de macht konden grijpen.
Karen Billiet

Maar ook wie die historische context gestolen kan worden zal kunnen genieten van Babylon Berlin. "De reeks ziet er geweldig uit," werpt Billiet op. "Geen detail is aan het toeval overgelaten: de interieurs, de kleding, noem maar op." Het culturele leven draaide toentertijd in overdrive en onder meer de Duitse schilderkunst, architectuur en film scheerde de hoogste toppen. "Die visuele invloeden zijn in de reeks verwerkt. Alleen al als je van kunst houdt is dit is een must." Ganz toll!

De eerste twee seizoenen van Babylon Berlin zijn gratis te bekijken via VRTNU. Het derde seizoen is verschenen op dvd en online via Lumière.

Karen Billiet over de televisiereeks 'Babylon Berlin'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.