Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Twee Vlamingen op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs

Twee Vlamingen op de shortlist van de Fintro LiteratuurprijsKunst & Cultuur

Op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs, de vroegere Gouden (Boeken)uil, staan dit jaar ook twee Vlaamse auteurs: Jeroen Olyslaegers met 'Wil' en Lize Spit met 'Het smelt'. Vorig jaar stonden op de shortlist van de belangrijkste Vlaamse literaire prijs alleen Nederlandse schrijvers.
Twee Vlamingen op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs

Twee Vlamingen op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs

De shortlist van de Fintro Literatuurprijs is bekend gemaakt. De volgende 5 boeken dingen mee naar het prijzengeld van 25.000 euro en een kunstwerk van Nick Ervinck:

  • "Rivieren" van Martin Michael Driessen
  • "Hoogmoed" van Richard Hemker
  • "Oksana" van Donald Niedekker
  • "Wil" van Jeroen Olyslaegers
  • "Het smelt" van Lize Spit

In tegenstelling tot vorig jaar zijn er nu wel Vlaamse auteurs genomineerd: Jeroen Olyslaegers en Lize Spit. Ook opvallend is dat beroemde Nederlandse auteurs zoals Arnon Grunberg en A.F.Th. van der Heijden op het lijstje ontbreken. "Wat de doorslag heeft gegeven is de kwaliteit van het boek", zegt juryvoorzitter Kathleen Cools daarover in Espressso. "Ongeacht of de auteur nu bekend, beloftevol of een vrouw is."

Zaterdag gaat de lezersjury aan de slag, die krijgt enkele weken de tijd om de 5 boeken op de shortlist de lezen. Wie niet in de jury zit kan op het forum van de website van de boekenprijs mee discussiëren. Op 14 mei wordt dan bekend gemaakt wie uiteindelijk de Fintro Literatuurprijs wint.

Bron: deredactie.be

Kathleen Cools maakt in Espresso de genomineerden voor de Fintro Literatuurprijs bekend

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be