Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Una Mujer Fantasticà

Una Mujer FantasticàKlassieke muziek

De nieuwste film van de Chileense regisseur Sebastian Lelio is een ontwapenende ode aan een sterke vrouw.
Filmaffiche Una Mujer Fantastica

Filmaffiche Una Mujer Fantastica

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie -die de relatie nooit heeft geaccepteerd- haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Regisseur Sebastián Lelio (Gloria) gooit je zonder al te veel uitleg in het verhaal: we zien een man en een vrouw. Ze zijn verliefd, maken plannen en grapjes. Pas na een tijd begint het te dagen dat Marina transgender is. Een tactische zet waarmee Lelio meteen zijn punt maakt: Marina is gewoon een mens, en de rest doet er niet toe.

Op het filmfestival van Berlijn werd de film terecht gelauwerd voor zijn gelaagde scenario. Maar ook de vertolking van revelatie Daniela Vega is ijzersterk. 
Een ontroerende prent, die Lieven Trio warm aanbeveelt.

Beluister het verslag van Lieven Trio in Espresso hieronder:

Lieven Trio over Una Mujer Fantastica

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.