Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Uncut Gems

Uncut GemsKunst & Cultuur

In de misdaadthriller Uncut Gems neemt de spanning met de minuut toe. Juwelier Howard Ratner heeft een zaak in het Diamond District van New York. Hij is gokverslaafd en zit hopeloos in de schulden. Met een zeldzame edelsteen uit Ethiopië ziet hij een kans. Filmkenner Lieven Trio: “Een vrij radicale film waar je best ongemakkelijk van wordt. Voor de ene pakt hij, voor de andere niet.” De film is geregisseerd door de broers Josh en Benny Safdie en is enkel te zien op Netflix.
Afbeelding van Howard Ratner gespeeld door Adam Sandler© Internet Movie Database (IMDb)

Hoofdrolspeler Howard Ratner gespeeld door Adam Sandler

Howard Ratner is een louche figuur die zich altijd opnieuw in de nesten werkt. Zware jongens zitten hem op de hielen, want Howard loopt serieus achter met zijn betalingen. Hij wil de bijzondere edelsteen laten veilen om daar veel winst op te pakken, maar die poging mislukt. Hierdoor moet Howard nog meer excuses bedenken en raakt hij compleet verstrikt in het web van leugens dat hij zelf gesponnen heeft.

Een heel overweldigende filmervaring. Zeker geen Netflix & chill. Eerder Netflix & stress.
Lieven Trio

Hoog tempo met een New Yorks accent

De hoofdrol is voor Adam Sandler. Hij is vooral bekend van zijn slappe komische rollen, maar Lieven Trio vindt zijn acteerprestaties in deze film geslaagd: "Hij heeft iets heel zieligs, maar tegelijk ook een ongelooflijk charisma. Een energie die je niet vaak ziet. Hij spreekt met een heerlijk dik New Yorks accent, heel cynisch." Er zit een hoog tempo in de film waardoor de film niet iedereen zal kunnen smaken, maar Lieven is fan: “Ik denk dat Uncut Gems wel eens kan uitgroeien tot een cultklassieker en ik ben ook heel benieuwd naar wat de regisseurs nog allemaal gaan maken.”

Uncut Gems is niet te zien in de zalen, maar wel op Netflix

Lieven Trio over Uncut Gems

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.