Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Urban Piano Quartet stelt debuutcd voor in Music Matters

Urban Piano Quartet stelt debuutcd voor in Music MattersBlijf verwonderd!

Het Urban Piano Quartet, winnaar van de Supernova's in 2019, bracht onlangs hun debuutcd uit: pianokwartetten van Johannes Brahms & Peteris Vasks. Violist Nicolas Dupont was te gast in Music Matters op 30 maart 2021.
© Lara Herbinia

het Urban Piano Quartet

Het Urban Piano Quartet brengt moderne interpretaties van grote klassieke werken, met een duidelijke stedelijke toets. Tegelijk zijn ze ook vertrouwd met het meer hedendaagse repertoire. In 2019 was het Urban Piano Quartet winnaar van de Supernova's, nu is hun allereerste cd dus uit: het 3e pianokwartet van Johannes Brahms en het pianokwartet van de hedendaagse, Letse componist Peteris Vasks.

Het ensemble bestaat uit violist Nicolas Dupont, altviolist Clément Holvoet, cellist Kasper Nowak en pianiste Monika Darzinkeviciute. Als gerespecteerde waarden in de uitvoering van kamermuziek stonden ze reeds op meerdere Europese podia, zoals Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields, Flagey en BOZAR, en werden ze uitgenodigd bij zowel deSingel, Klarafestival als Pablo Casals.

Opgericht in 2018, winnaar van de Supernova's in 2019, debuutcd in 2021, ... Er wacht het Urban Piano Quartet ongetwijfeld een mooie toekomst!

De cd, uitgegeven bij Et'Cetera Records, kan je via deze link bestellen.

Herbeluister het gesprek met violist Nicolas Dupont in Music Matters hieronder.

30/03/2021 Nicolas Dupont over debuutcd Urban Piano Quartet in Music Matters
Vasks kan in zijn muziek een groot palet aan verschillende emoties overbrengen - en dat soms zelfs binnen één deel. Voor mij is dat een teken van grote muziek.
violist Nicolas Dupont
Debuutcd van het Urban Piano Quartet

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.