Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Utopera van Haider Al Timimi

Utopera van Haider Al TimimiKunst & Cultuur

Wat ga je redden: een 2000 jaar oude boog uit Palmyra of een zesjarig kind uit Aleppo? Dat is maar één van de vragen die Haider Al Timimi in de voorstelling 'Utopera' opwerpt.
Beeld uit Utopera ©Kloppend Hert

Utopera ©Kloppend Hert

Een Belgisch-Iraakse architect wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw te bouwen. Zijn grote inspiratiebron is Zaha Hadid: de Iraakse architecte die wereldwijd grootse en futuristische bouwwerken ontwierp. Hij wordt vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen klinken. Net voor de première, stort het gebouw echter in. De architect en zangeres kruipen vanonder het puin en terwijl de architect treurt om het verloren bouwwerk en erfgoed, is de zangeres bezorgd om de mensen die in de zaal zaten. 

Het stuk gaat vrijdag 3 februari in première in Bronks. Zaterdag spelen ze daar ook nog en nadien touren ze in Vlaanderen. Alle info vind je op bronks.be.

Haider Al Timimi over Utopera

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.