Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Uw gouden moment uit de Koningin Elisabethwedstrijd?

Uw gouden moment uit de Koningin Elisabethwedstrijd? Klassieke muziek

Maandag begon de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 in Studio 4 van Flagey. Daarom is ook deze week Club Klara op zoek naar onvergetelijke momenten uit alle edities van de KEW.
Halve finalisten KEW 2016

Halve finalisten KEW 2016

Onze twee Belgen Florian Noack en Yannick van de Velde zijn jammer genoeg niet geselecteerd voor de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016. De 24 halve finalisten zijn afkomstig uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Italië, China, Japan, Thailand, Kroatië, Oekraïne, Rusland en Tsjechië. Hen zien we aan het werk tussen 9 en 14 mei, opnieuw in studio 4 van Flagey. Op 14 mei weten we welke 12 kandidaten zich officieel finalist van de KEW 2016 mogen noemen.

De Elisabethwedstrijd levert altijd ontdekkingen en aangename verrassingen op. We maken kennis met een nieuw opgelegd werk en we beseffen nog maar eens door muzikant X of Y hoe muziek soms recht naar het hart gaat. 

Club Klara is nog steeds op zoek naar bijzondere momenten uit de Elisabethwedstrijd die u voor altijd zal blijven koesteren (en vooral waarom). Er is trouwens keuze genoeg: de wedstrijd is er al sinds 1937 en begint dit jaar aan haar 49ste editie.

 

2009. De mooie zaal van het conservatorium. Matinée. Na de pauze komt een rijzige jonge man op het podium. Keurig in wit hemd, zwarte broek. Zelfverzekerde blik. Elektriciteit. Nog voor de strijkstok op de snaren staat, wéét het publiek: hier staat een laureaat. Lorenzo Gatto werd derde laureaat.
Arnold Naert (luisteraar) via club@klara.be

Deel met ons uw gouden momenten uit de KEW

 

Club@klara.be
SMS: 6001 (€0,50 per bericht)

Club Klara

Een programma met heel hoog inspraakgehalte.

Presentatie: Sander de Keere

Samenstelling: Sander de Keere

Contact: club@klara.be