Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Uw hoogtepunten der hoogtepunten uit de Koningin Elisabethwedstrijd?

Uw hoogtepunten der hoogtepunten uit de Koningin Elisabethwedstrijd?Klassieke muziek

Maandag 2 mei is het weer zover: Studio 4 van Flagey fungeert als podium voor de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016. Dé uitgelezen kans om nog eens te polsen naar de voor u onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van de Koningin Elisabethwedstrijd.
Flagey

Flagey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

76 kandidaten: 23 nationaliteiten, 23 vrouwen en 53 mannen. Enkele cijfers van de muzikanten die mogen deelnemen aan de eerste ronde voor de Koningin Elisabethwedstrijd 2016 voor piano. In de week van 3 mei moeten ze met (1) een prelude en fuga uit Das Wohltemperierte Klavier van Bach en (2) een eerste beweging van een sonate van Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert de jury overtuigen van hun kunde. Ook een etude van Debussy, Bartok, Dusapin, Ligeti, Messiaen, Ohana, Prokofiev, Rachmaninov, Rautavaara, Scriabin of Stravinsky staat op het programma.

De halve finale loopt van 9 t.e.m. 14 mei, de grote finale met 12 finalisten in het Paleis voor Schone Kunsten van 23 tot 28 mei. 

 

In afwachting van ontroerende momenten en nieuwe ontdekkingen, is Club Klara op zoek naar uw favoriete momenten uit de Koningin Elisabethwedstrijd.

Welke muzikant zal u altijd bijblijven? Of welk werk linkt u steevast met de KEW? 

Mail naar club@klara.be of SMS naar 6001!

 

KEW 2009: De opkomst van violist Ilian Garnet die zo blij is met zijn derde prijs. Zalige kerel!
Anonieme luisteraar

Club Klara

Een programma met heel hoog inspraakgehalte.

Presentatie: Sander de Keere

Samenstelling: Sander de Keere

Contact: club@klara.be