Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Valckenaers & Vanhoudt

Valckenaers & VanhoudtBlijf verwonderd!

Met muziek van Patti Smith, Leyla McCalla, Arthur Russell, Tim Buckley, Brian Eno, Blixa Bargeld, Teho Teardo, Robert Wyatt, Hans Reichel en Jon Balke.
Patti Smith

Patti Smith. © Beni Köhler

Ze arriveerde eind de jaren zestig in New York met de bedoeling om kunstenaar te worden. Samen met hem begon ze allerlei kunstvormen uit te proberen. Ze tekende, vooral kleine meisjes met uitpuilende geslachtsdelen, schreef en dichtte als een bezetene, en onderhield intussen hem, omdat ze vond dat hij de échte kunstenaar van hen beiden was. Patti Smith op 28 mei in V&V samen met Kevin Shields en in gedachten haar Robert Mapplethorpe.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.