Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Valckenaers & Vanhoudt

Valckenaers & VanhoudtBlijf verwonderd!

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt rapen nog 1 keer schelpjes met Iva Bittová, Hans Zender, Nino Rota, Howard Skempton, Thierry Escaich, Justé Janulyte, Liesa Van der Aa, Ignatz, Alicia Hall Moran, Arve Henriksen, Keith Jarrett, Joanna Wallfisch, Lubomyr Melnyk èn Lisa Knapp.
Lisa Knapp

‘Think south London Björk’: Lisa Knapp. Foto: David Angelsml

Lisa, de Björk van Zuid-Londen, bij ons tussen de zoemende insecten in een track uit haar plaat Till April Is Dead: A Garland of May – uit bij Ear To The Ground Records. Er is de ploinkieploink-titeltrack uit Towards Language, de nieuwe Rune Grammofon-plaat van de Noorse trompettist Arve Henriksen. Hij koos deze keer voor een soort kamermuziek-setting en liet zich vrijelijk inspireren door componisten als Toru Takemitsu en Manuel de Falla, en ook door orgelmuziek. Jozef Dumoulin en Benoit Delbecq, die vormen samen het duo Plug And Pray en hun plaat hebben ze Evergreens gedoopt, want je weet maar nooit... Dit is de laatste nieuwe uitzending voor de zomervakantie, maar oudere afleveringen herbeluisteren kan natuurlijk ook in juli en augustus, bvb. via onze Mixcloud-pagina: https://www.mixcloud.com/mixtuur/ of http://valckenaersenvanhoudt.blogspot.be/ en https://www.facebook.com/ValckenaersenVanhoudt/

Je prens congie
Je prens congie

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.