Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van André Previn naar Richard Strauss, What's next

Van André Previn naar Richard Strauss, What's nextKlassieke muziek

Elke week spelen we bij Espresso een spel: What’s next. Wat volgt in het rijtje? We beginnen op maandag met een plaat. En dan is het aan u om daarop verder te associëren en ons een nieuw stuk voor te stellen dat daarbij past. Deze week begonnen we met André Pervin, en dat was het startschot voor een week vol jeugdherinneringen.

André Previn en Richard Strauss

Deze week startten we met pianist André Previn want het was maandag zijn verjaardag. En dat vierden we met één van zijn vijf vrouwen, de violiste Anne Sophie Mutter. We draaiden Summertime en It Ain't Necessarily So uit Porgy and Bess van George Gershwin met André Previn aan de piano en Anne Sophie Mutter op viool.

Myriam uit Zoersel dacht bij het horen van Summertime gelijk aan het ongeluk dat zij 9 jaar geleden had. Klara hielp haar destijds door haar lange dagen in bed, vanwaar zij ook het lied 'Im Frühling' van Franz Schubert hoorde.

Ann moest ze meteen terugdenken aan haar schooltijd, en aan juf Katrien in het bijzonder. Katrien zette graag klassieke muziek op tijdens de les, waaronder de Morgenstimmung van Edvard Grieg. Anne vond het zo mooi dat ze toen ze 's avonds thuis kwam er meteen haar ouders over vertelde.

Bij Kris waren er tijdens het scoutskamp van de gidsen elke ochtend en avond bezinningsmomenten. Zij herinnert zich nog heel goed dat op een avond één van hun leidsters Morgenstimmung van Grieg liet horen en daarbij heel plechtig zei "de avond valt". En daarom stelt ze Im Abendrot van Richard Strauss voor.

Dinsdag is er weer een nieuwe What's next.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.