Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van Mirella Freni naar Camille Saint-Saëns, What's next

Van Mirella Freni naar Camille Saint-Saëns, What's nextKlassieke muziek

We hebben een nieuw spel in Espresso: ‘What’s next’. We pakken iets uit de actualiteit en zoeken daar een plaat bij. En dan is het aan u om daarop verder te gaan en ons een nieuwe plaat voor te stellen die daarbij past. Uit de reacties kiezen wij dan een plaat voor de volgende dag. En deze week startten we bij Mirella Freni en kwamen we uiteindelijk uit bij Camille Saint-Säens.

Mirella Freni en Camille Saint-Saëns

De week begonnen we met het triestige nieuws de Italiaanse sopraan Mirella Freni op 84-jarige leeftijd is overleden. Ze was één van de grootste prima donna's van de Italiaanse opera en zong vaak samen met Luciano Pavarotti. Eén van hun bekendste samenwerkingen was de opera La Bohème van Puccini. In die opera zong Mirella Freni in de rol van Mimi de prachtige aria Si, mi chiamano Mimi.

Tom uit Oudenaarde leefde zich in in het personage en bedacht dat Mimi zich in de goot van haar leven bevindt. Zo kwam hij uit bij From The Gutter uit Benjamin Brittens opera Peter Grimes. Aagje uit Leuven is een hele andere weg ingeslagen. Door te rijmen op "Britten" kwam zij uit bij “kitten”. En laat Gioachino Rossini nou net een echt kattenduet geschreven hebben..

Marcel uit Edegem associeerde door op deze beestenboel en vond dat er naast de kat ook de hond een plek op Klara verdient. Hij stelde daarom voor om Walking the dog uit George Gershwins musical 'Shall We Dance?' te spelen. Marc uit Wevelgem koos tenslotte voor L'Eléphant uit de Carnaval des Animaux van Camille Saint-Säens. En dat deed hij niet alleen voor het dierenthema, want de olifant is “één van de weinige momenten in de klassieke muziek waar de contrabas volledig op de solotoer mag gaan!”

Maandag starten we in Espresso weer een nieuwe What’s next

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.