Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van Sonny Rollins naar Antonino Pasculli, What's next.

Van Sonny Rollins naar Antonino Pasculli, What's next.Klassieke muziek

Een nieuw seizoen, een nieuw rondje What's next. Oftewel, wie volgt er in het rijtje? We beginnen op maandag met een plaat. Dan is het aan u om daarop verder te associëren en ons een nieuw stuk voor te stellen dat daarbij past. Deze week gaan we van tenorsaxofonist Sonny Rollins naar de Italiaanse componist Antonio Pasculli.
© Michael Grecco

Van Sonny Rollins naar Antonino Pasculli

We begonnen de week met een feestje want Sonny Rollins werd op maandag 90 jaar! En dat mag best groots gevierd worden want de tenorsaxofonist werkte tijdens zijn leven samen met grootheden als John Coltrane, Thelonious Monk en Miles Davis. Naast saxofoons spelen componeerde Rollins ook muziek, zoals de soundtrack voor de film Alfie (1966). We draaiden ‘Alfie's Theme Differently’.

Luisteraar Paul denkt bij het horen van de soundtrack vooral aan Michael Caine, de acteur die de hoofdrol vertolkt in Alfie. Volgens hem hebben veel films met Caine een geweldige soundtrack. Zoals The Ipcress File (1965) waarin hij een sergeant speelt die gerekruteerd wordt als geheim agent. Componist van dienst is John Barry. Eliane liet ons weten dat Barry ook de muziek schreef voor ‘Out of Africa’ met Robert Redfort in de hoofdrol. Daarom stelde zij de soundtrack voor een andere film let Redfort voor: The Sting van Scot Joplin.

Ann uit Zoersel brak met het filmthema door bij The Sting aan een steek van de hommel te denken. Zij koos dan ook voor De vlucht van de hommel van Rimski-Korsakov. Veronique uit Ruiselede associeerde door op het dier en kwam uit bij de voorstelling "The Beasty Boys" van hoboïst Bram Nolf, pianist Luc Devos en bioloog Dirk Draulans. Ze was vooral onder de indruk van Le Api van Antonino Pasculli.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.