Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Van spinnen en zwevende steden

Van spinnen en zwevende stedenKunst & Cultuur

Sam Steverlynck trok naar het Vanhaerents Art Center voor het werk van de kunstenaar Thomás Saraceno. Deze in Berlijn wonende Argentijn droomt van steden die als wolken in de lucht zweven.
Thomás Saraceno - Project Space 2

Thomás Saraceno - Project Space 2

Thomás Saraceno is oorspronkelijk architect en dat merk je aan zijn werk. Hij is gefascineerd door utopische architectuur, wetenschap en sciencefiction maar ook door biologische structuren. Dat leidt bij hem tot waanzinnige sculpturen die lijken op cellen die door touwtjes met elkaar verbonden zijn.

In het Vanhaerents Art Center toont hij o.a. een grote installatie die de hele ruimte vult. Het is een soort spinnenweb dat de bezoeker uitnodigt om de verschillende sferen die er in verwerkt zijn te ontdekken. De topper van deze tentoonstelling is voor onze recensent een ingenieus belicht glazen volume in een verduisterde ruimte, waarin Saraceno drie verschillende spinnensoorten hun web heeft laten bouwen. Deze natuurlijke constructie is voor Saraceno een bron van inspiratie in zijn zoektocht naar nieuwe vormen van steden bouwen.

De spinnenkubussen van Thomas Saraceno
De spinnenkubussen van Thomas Saraceno

Many suns and worlds – de eerste solotentoonstelling van Thomás Saraceno in België is nog te bezichtigen in het Vanhaerents Art Center in Brussel tot 28 oktober 2017. Alle info over reservaties en openingsuren vindt u hier.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram