Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vanaf 10 juni op Klara: EK Klassiek

Vanaf 10 juni op Klara: EK KlassiekKlassieke muziek

Of u het leuk vindt of niet, een EK voetbal is een maand lang groot nieuws, elke dag.
Logo EK Klassiek

EK Klassiek

Voetbal en klassieke muziek zijn voor velen tegenstrijdige begrippen. Hoe kan je nu van die geniale muziek op topniveau houden en je tegelijk uitleven in een lawaaierig stadion bij een spelletje balletje trap?

Fred Brouwers, zelf muziek- én voetbalfanaat, krijgt deze vraag regelmatig voorgeschoteld. Uit zijn bijna dagelijkse omgang met beroepsmusici weet hij dat hij niet alleen staat, en dat heel wat muzikale toppers even complexloos en gedreven kunnen/konden genieten van een goede match als van een fijn concert. Dus verzamelde hij voor elke dag van het EK een verhaal over een klassiek musicus die ook voetbalgek is, of over een voetballer die van Bach houdt, en hoe zich dat zoal manifesteert. Want zelfs de grootsten uit het muziekwereldje laten/lieten zich inpakken door de belangrijkste bijzaak ter wereld, voetbal. Soms zelfs op extreme wijze, zoals bv. pianist Liebrecht Vanbeckevoort. En vice-versa, bewijst bv. Lilian Thuram, één van de meest succesvolle Franse voetballers van de laatste decennia.

Mertens versus Mozart? De Bruyne versus Dvorák? Elke ochtend op Klara!

EK Klassiek, door Fred Brouwers.

Van 10 juni t.e.m. 10 juli, elke weekdag rond 8u15 in Espresso en om 8u45 in Klara Weekend.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.