Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Vanaf vrijdag 9 maart: Klara Live - Klarafestival

Vanaf vrijdag 9 maart: Klara Live - KlarafestivalKlassieke muziek

Sinds 9 maart staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. Voor de tweede avond van het Klarafestival nodigen we u uit in het Concertgebouw van Brugge. Lionel Meunier en Vox Luminis brengen een lofzang op leven in het hiernamaals, de ware zin van het leven.

Hilary Hahn. Foto © Peter Miller

Vrijdag 9 maart: Move the World – Houston Symphony & Hilary Hahn (Bozar)

Precies 100 jaar geleden zag de legendarische dirigent en componist Leonard Bernstein het levenslicht. Laat dit feest de ideale gelegenheid zijn om u van harte welkom te heten op het Klarafestival 2018. Houston Symphony brengt op de openingsavond van het festival in de Bozar een ouverture ter ere van de componist, afgeleid van zijn wereldberoemde West Side Story. Samen met Hilary Hahn brengt het orkest vervolgens Bernsteins Serenade voor viool, strijkers, harp en percussie.

In deze editie van het Klarafestival staan verbeeldingskracht en begeestering centraal. De componisten en werken op het programma hadden als doel de wereld te veranderen, een doel dat ook Antonín Dvorák had met zijn Zevende symfonie: een overrompelend meesterwerk van de romantiek, Tsjechisch en tegelijk universeel, met als bedoeling “de wereld te beroeren”.

Uw centrale gaste van de avond is schilder en beeldhouwer Kati Heck.

Klik hier en download uw avondprogramma in PDF-formaat

Zaterdag 10 maart: For Heaven’s sake - Vox Luminis (Concertgebouw Brugge)

Voor de tweede avond van het Klarafestival nodigen we u uit in het Concertgebouw van Brugge. Lionel Meunier en Vox Luminis brengen een lofzang op leven in het hiernamaals, de ware zin van het leven. Met de muziek van o.a. Johann Kaspar Kerll en Dietrich Buxtehude, bezingen ze hun vertrouwen in het leven na de dood. Laat u deze avond vooral meeslepen door het aangrijpende Klag-Lied van Dietrich Buxtehude. Hij schreef een klaagzang vanuit zijn hoogstpersoonlijke verdriet, toen hij afscheid moest nemen van zijn vader. Vox Luminis, het vocaal ensemble onder leiding van Lionel Meunier, zal u vanavond beroeren met haar hemelse gezangen.

Gastvrouw Lut Van der Eycken praat voor en na het concert met filosofe Alicja Gescinska.

Klik hier en download uw avondprogramma in PDF-formaat

Meer informatie over het Klarafestival en hoe u aan tickets kan geraken, leest u via klarafestival.be

Sander De Keere, Greet Samyn, Lut Van der Eycken, Nicole Van Opstal en Werner Trio brengen de komende weken verslag uit van het Klarafestival.

Klara Live - Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. 

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-appHou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.