Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Verspreid in Concertgebouw Brugge

Verspreid in Concertgebouw BruggeBlijf verwonderd!

In het Concertgebouw valt er nog veel meer te beleven tijdens Iedereen Klassiek 2018. Geniet van de grand cru van het Brugse Stedelijk Conservatorium, bezoek de fotohoek of de speel- en ontdekplek voor kinderen. En neem zeker een kijkje bij onze live-uitzending.
© VRT / Geert van Hoeymissen

Archieffoto Iedereen Klassiek 2017 - fotohoek

Fotohoek (Inkomhal 10-18 uur)

Op deze gezellige en bonte fotostand waant u zich even in de tijd van Mozart. Pruiken, pofbroeken, wit poeder en een tache de beauté? We hebben het allemaal in huis onder het mom van ‘hoe zotter, hoe beter’. Dankzij het Stedelijk Conservatorium Brugge bespeelt u zelfs uw favoriete muziekinstrument.

I.s.m. Stedelijk Conservatorium Brugge en Academie Brugge DKO-Fotohuis.

Klarafy (Inkomhal 10-19 uur)

De webtool Klarafy vertaalt uw favoriete muziek naar klassieke muziek. Probeer het uit aan de Klara-promostand, want: het werkt en u gelooft uw oren niet!

Klara Live (Foyer parterre - 10-18 uur)

Klara zendt uiteraard de hele dag live uit opdat ook wie thuis of onderweg is, geen noot hoeft te missen. U vindt ons op Foyer parterre in het Concertgebouw. Sieglinde Michiel en Pat Donnez zijn uw gastvrouw en -heer. Ook op de verschillende locaties zijn de Klara-stemmen aan het werk.

Concertzaal: Sander De Keere
Kamermuziekzaal: Katelijne Boon
O.L.V.-Blindekenskapel: Lies Steppe
Walburgakerk: Greet Samyn
Orgelzaal: Thomas Vanderveken

Sound Factory (Forum 5 en dakterras 11-18 uur)

De Sound Factory is een interactief broeinest voor geluidskunst en creativiteit. Ga mee op auditieve ontdekkingstocht op het dakterras en in de Lantaarntoren van het Concertgebouw. Experimenteren, ervaren of componeren, alles is – letterlijk – binnen handbereik. Van bronzen beiaardklokken tot digitale klanklabo’s, van beats en samples tot ijle klankfrequenties. De Sound Factory biedt een hoogst creatieve mix van installaties waarmee u zelf uw ding kan doen.

Speel- en ontdekplek voor kinderen (Forum 6 10-17 uur)

Schuif aan bij de knutseltafels of ga op ontdekking in de speelhoeken. Laat je inspireren door de familievoorstellingen of laat je fantasie de vrije loop bij het maken van een leuke tekening of je eigen button, het creëren van je eigen concertgebouw of een nieuw instrument. Alles kan en alles mag!

Yoga op klassieke muziek (Forum 7 10-10.35 uur, 11-11.35 uur, 12-12.35 uur, 13.30-14.05 uur)

Tijdens de yogales bestaat de muziek vaak uit een mix van Indisch-geïnspireerde mantra’s, met een sausje van pop, soms wat reggae. Maar yoga kan ook op muziek van Debussy, Satie of zelfs Mozart en Bach. Yogadocente Charlotte Verdoodt, zelf violiste, stelde een toepasselijke muzieklijst samen. Klassieke, rustgevende klanken loodsen je door de pittige yang yoga en de diepe yin yoga. Een ideale gelegenheid om met de mooiste muziek je innerlijke zelf te verzorgen.

Charlotte Verdoodt: yogadocent van Yoga Conversations

Voor een groep van 20 personen, van alle niveaus. Yogamatjes beschikbaar. Draag liefst gemakkelijke kledij. De muzieklijst is terug te vinden op Spotify: Klara-Yoga Iedereen Klassiek (gebruikersnaam klararadio)

Inschrijvingen ter plekke