Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Verspreid in het Concertgebouw

Verspreid in het ConcertgebouwKlassieke muziek

In het Concertgebouw valt er nog veel meer te beleven. Geniet van de grand cru van het Brugse Stedelijk Conservatorium, bezoek de fotohoek of knutseltafel of luister naar het robotorkest. Maak van de gelegenheid gebruik om Klarafy te ontdekken, neem een kijkje bij onze live-uitzending en neem plaats in de wachtzaal van dokter Stouten.
Archieffoto dokter Stouten - Iedereen Klassiek 2015

Archieffoto dokter Stouten - Iedereen Klassiek 2015

Conservatorium Brugge All-Stars (Foyer balkon 1)
Geniet van de grand cru van het Brugse Stedelijk Conservatorium. Dat klassiek door hun aderen stroomt zal u geweten hebben. Besmetting is dan ook onvermijdelijk. Lever u over aan zoveel moois door jong en fris talent uit Brugge.

I.s.m. Stedelijk Conservatorium Brugge

Knutseltafel voor kinderen (Foyer balkon 1, 13.00 – 17.15 uur)
Een leuke tekening maken en je eigen button ontwerpen. Families zijn welkom aan onze knutseltafel.

Fotohoek (Inkomhal 10.00 – 18.00 uur)
Op deze leuke fotostand waant u zich even in de tijd van Mozart. Pruiken, pofbroeken of liever wat poeder en een tache de beauté? Hoe zotter, hoe beter. Dankzij het Stedelijk Conservatorium Brugge bespeelt u zelfs uw favoriete muziekinstrument.

I.s.m. Stedelijk Conservatorium Brugge en Academie Brugge DKO - Fotohuis

Logos Robotorkest (Inkomhal 10.00 – 19.30 uur)
Godfried-Willem Raes is een muziekmaker in de breedste zin van het woord: zijn robotorkest overstijgt de wildste dromen. Een computer stuurt hout- en koperblazers, slagwerk, orgels en een piano aan. En u staat erbij en kijkt ernaar. Geeft u de voorkeur aan Georges Bizets Habanera, Erik Satie’s Gymnopédie of toch liever De vlucht van de hommel? Voor één keer kiest u zelf wat het orkest speelt.

Logos Foundation:
Godfried-Willem Raes: muziekrobots
Xavier Verhelst: arrangementen
Xavier Verhelst en Kristof Lauwers: bediening

Klarafy (Inkomhal 10.00 – 19.00 uur)
Ontdek Klarafy aan de Klara promostand

Sound Factory (Forum 5 en dakterras 11.00 – 18.00 uur)
De Sound Factory is een interactief broeinest voor geluidskunst en creativiteit. Ga mee op auditieve ontdekkingstocht op het dakterras en het vijfde niveau van de Lantaarntoren van Concertgebouw Brugge. Experimenteren, ervaren of componeren, alles is – letterlijk – binnen handbereik. Van bronzen beiaardklokken tot digitale klanklabo’s, van beats en samples tot ijle klankfrequenties. De Sound Factory biedt een mix van installaties waarmee u uw ding kan doen. Geen herkauwde popdeuntjes maar wel eigen creaties die intrigeren en inspireren.

Dokter Stouten (Forum 7, 11.00 – 12.30 uur, 13.30 – 15.00 uur en 16.00 – 17.00 uur)
U hoeft niet aan het leven te lijden om u door een moment van melancholie te laten overvallen. Een droefgeestige Pjotr Iljitsj Tsjaikovski of door zorgen belaagde Wolfgang Amadeus Mozart schreven muziek die hun dipje instant ventileert of door opbeurende noten doet verdwijnen. Zoekt u muziek die u tot rust stemt? Verlangt u intieme muziek met dramatische momentjes? Of verkiest u klanken als een fleurig bloemenkorfje? Noten waarin heel de kosmos voelbaar wordt? Laat Bart Stouten, de immer begeesterde Klara-presentator, uw spirituele dokter zijn vandaag. Misschien kan hij speciaal voor u een paar exclusieve verzen toevoegen of nog wat filosofische adviezen verstrekken. Zoek het samen met hem uit. Privé. Maak ter plekke een afspraak en neem plaats in de wachtkamer.

Klara Live (Foyer parterre 10.00 – 20.00 uur)
Klara zendt de hele dag live uit.
Vind ons op Foyer Parterre Concertgebouw.
Presentatoren van dienst: Sander De Keere, Nicole Van Opstal, Pat Donnez.
Reportages: Isa Tubbax en Hannelore Van Besouw.

Soundcast (Foyer parterre 10.00 – 19.00 uur)
Soundcast, de jongerenreporters van het Concertgebouw, brengen tijdens Iedereen Klassiek live verslaggeving uit vanuit hun open redactie.

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat