Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Verspreid in het Concertgebouw

Verspreid in het ConcertgebouwKlassieke muziek

In het Concertgebouw valt er nog veel meer te beleven. Geniet van de grand cru van het Brugse Stedelijk Conservatorium, bezoek de fotohoek of knutseltafel. Neem een kijkje bij onze live-uitzending en neem plaats in de wachtzaal van dokter Stouten.
Archieffoto van dokter Stouten

Archieffoto dokter Stouten - Iedereen Klassiek 2015

Decap-orgel (Inkomhal 10 - 19 uur)
De dansorgels van de Antwerpse bouwer Decap behoren tot ons muzikaal patrimonium. Een echte Decap heet u welkom op dit feest van de klassieke muziek. Neurie gerust mee met de aangenaamste en bekendste deuntjes. Dansen mag!

Fotohoek (Inkomhal 10 - 18 uur)
Op deze leuke fotostand waant u zich even in de tijd van Mozart. Pruiken, pofbroeken of liever wat poeder en een tache de beauté? Hoe zotter, hoe beter. Dankzij het Stedelijk Conservatorium Brugge bespeelt u zelfs uw favoriete muziekinstrument.

I.s.m. Stedelijk Conservatorium Brugge en Academie Brugge DKO – Fotohuis

Of gewoon uw eigen iedereen Klassiek-foto?
Neem een foto, eender waar in de stad, post op Instagram of Twitter met #iedereenklassiek en haal je foto op in het Concertgebouw.

Klarafy (Inkomhal 10 - 19 uur)
De webtool Klarafy vertaalt uw favoriete muziek naar klassieke muziek. Probeer het uit aan de Klara-promostand.

Knutseltafel voor kinderen (Foyer parterre 14 - 17.30 uur)
Een leuke tekening maken en je eigen button ontwerpen. Families zijn welkom aan onze knutseltafel.

Klara Live (Foyer parterre 10 - 20 uur)
Klara zendt de hele dag live uit.
Vind ons op Foyer Parterre Concertgebouw.
Presentatoren van dienst: Cara Van der Auwera, Pat Donnez en Katelijne Boon.
Concertzaal: Greet Samyn
Kamermuziekzaal: Sieglinde Michiel.

Soundcast (Foyer parterre 10 - 19 uur)
Soundcast, de jongerenreporters van het Concertgebouw, brengt tijdens Iedereen Klassiek live verslag uit. Net zoals de medewerkers van Klara kan u hen aan het werk zien.

Sound Factory (Forum 5 en dakterras 11 - 18 uur)
De Sound Factory is een interactief broeinest voor geluidskunst en creativiteit. Ga mee op auditieve ontdekkingstocht op het dakterras en in de Lantaarntoren van het Concertgebouw. Experimenteren, ervaren of componeren, alles is – letterlijk – binnen handbereik. Van bronzen beiaardklokken tot digitale klanklabo’s, van beats en samples tot ijle klankfrequenties. De Sound Factory biedt een mix van installaties waarmee u uw ding kan doen. Geen herkauwde popdeuntjes maar wel eigen creaties die intrigeren en inspireren.

Dokter Stouten (Forum 7, 11.10 - 12.40 uur, 13.30 - 15 uur, 16.30 - 17.30 uur)
U hoeft niet aan het leven te lijden om u door een moment van melancholie te laten overvallen. Een droefgeestige of een door zorgen belaagde Wolfgang Amadeus Mozart schreef muziek die een dipje instant ventileert of door opbeurende noten doet verdwijnen. Zoekt u muziek die u tot rust stemt? Verlangt u intieme muziek met dramatische momentjes? Of verkiest u klanken als een fleurig bloemenkorfje? Noten waarin heel de kosmos voelbaar wordt? Laat Bart Stouten, de immer begeesterde Klara-presentator, uw spirituele dokter zijn vandaag. Misschien kan hij speciaal voor u enkele exclusieve verzen toevoegen of nog wat filosofische adviezen verstrekken. Zoek het samen met hem uit. Privé. Maak ter plekke een afspraak en neem plaats in de wachtkamer.

Conservatorium Brugge All-Stars (Studio 1, 17.15 - 18.05 uur)
Geniet van de grand cru van het Brugse Stedelijk Conservatorium. Dat klassiek door hun aderen stroomt zal u geweten hebben. Besmetting is dan ook onvermijdelijk. Lever u over aan het jonge talent uit Brugge.

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat