Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beste internationale cd Jazz: Live In Europe - Fred Hersch Trio

Beste internationale cd Jazz: Live In Europe - Fred Hersch Trio

De cd 'Live In Europe - Fred Hersch Trio - Palmetto Records' werd door de jury uitgeroepen tot 'Beste internationale cd Jazz', en in hun juryverslag verduidelijken ze hun keuze...

'Pianist, componist en bandleider Fred Hersch staat voor een en al raffinement. Hij is al jarenlang trouw aan die stijl die volledig de zijne is, hij is a master of flow. Daarmee zet hij mee de bakens uit voor waar de moderne jazz vandaag voor staat. Zijn album ‘Live in Europe’ toont eens te meer dat dit een artiest is die steeds dichter bij de essentie van jazz komt: Elk concert is een nieuw verhaal waarin zijn medemuzikanten alle ruimte krijgen. Samen gaan ze voor niks minder dan een diepe connectie met het publiek. Deze cd werd bovendien opgenomen in Studio 4 van Flagey.'

Bovenaan deze pagina kan u een interview bekijken met Fred Hersch. Lies Steppe interviewde hem enkele weken geleden toen hij in ons land was voor een soloconcert in de Handelsbeurs. Ze hebben het uiteraard over het album waarmee hij deze Klara in de wacht sleepte: hoe kwam 'Live in Europe' tot stand en hoezeer speelde het toeval daarin een rol. En hij heeft het natuurlijk ook over de twee muzikanten in zijn trio waarmee hij intussen al 10 jaar samenspeelt: John Hébert en Eric Mc Pherson. Maar ook over zijn carrière als pianist en componist die hij begon aan de zijde van een aantal hele groten in de jazz en wat hij daar zoal van geleerd heeft.

Te horen tijdens
- Music Matters, op zaterdag 23 maart, van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
- Late Night Jazz (interview en muziek), op maandag 25 maart, van 22 uur tot middernacht via Klara, klara.be en de Klara-app.

Op woensdag 15 mei 2019 treedt hij op in Flagey en op zaterdag 6 juli 2019 komt hij naar Gent Jazz (Fred Hersch & WDR Big Band conducted by Vince Mendoza)

Zijn autobiografie 'Good things happen slowly' is verkrijgbaar via de boekhandels of via webwinkels.

Meer informatie:
- fredhersch.com

© VRT rr
Cover autobiografie 'Good things happen slowly'