Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Modernisten 2 | Axel Ghyssaert

De Modernisten 2 | Axel Ghyssaert

Axel Ghyssaert, het buitenbeentje in de modernistische architectuur. Hij is 25 wanneer hij afstudeert als architect en ontwikkelt meteen zijn eigen buitengewone stijl. En dat zou heel zijn carrière zo blijven.

Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur. In deze negendelige online videoreeks De Modernisten gaat hij op zoek naar wat deze architecten als Renaat Braem, Peter Callebout en Willy Van Der Meeren dreef. Vincent bezoekt privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners van de woningen nemen Vincent mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

Negen afleveringen lang probeert Vincent samen met de bewoners en Jos Vandenbreeden te achterhalen waar deze Belgische modernisten zich tegen afzetten, maar vooral waar ze hun inspiratie haalden.

De Modernisten. Een online Klara-reeks gemaakt door Vincent Verelst, Steffen Verpoorten, Kris Van de Voorde en Isa Tubbax.