Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De zesde editie van Horst Arts & Music strijkt neer in Vilvoorde

De zesde editie van Horst Arts & Music strijkt neer in Vilvoorde

Vanaf heden vind je Horst Arts & Music op de terreinen van Asiat, een voormalige militaire kazerne in Vilvoorde. Van 1946 tot 2008 was de site in handen van defensie maar nu is ze toe aan een meer zinderende invulling.

Design, architectuur en scenografie worden samengebracht door meer dan vijftien ontwerpers, waarbij de werken volledig in functie van het festival zijn ontstaan. 

Evelyn Simons is de curator. “Het belangrijkste vraagstuk voor Horst is hoe beeldende kunst, architectuur en elektronische muziek kunnen worden ingezet om een nieuw stadsdeel te ontsluiten voor een breder publiek”, aldus Evelyn. “De organisatie achter Horst, Onkruid, heeft namelijk een sterke link met architectuur en urbanisatie.”

De bijzondere locatie werd in de verf gezet door minimale interventies toe te voegen waardoor de grens tussen terrein en werk vervagen. De architecten van Fala ontwierpen een gebouw gericht op de reeds aanwezige begroeiing op Asiat waardoor een open constructie ontstaat die zich makkelijk leent tot het multidisciplinaire karakter van Horst.

De tentoonstellingen lopen tot en met het Horst Arts & Music Festival, dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 september.

Deelnemende kunstenaars: Benni Bosetto IT - Caroline Mesquita FR - Christoph Meier AT - Emeka Ogboh NG - Fala Atelier PT - Jan De Vylder BE - Lito Kattou CY - Maarten Van Roy BE - Manolis Daskalakis-Lemos GR - Philip Janssens BE - Tomas Dirrix NL

© Johannes De Bruycker
De zesde editie van Horst Arts & Music strijkt neer in Vilvoorde