Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download aflevering 2 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

Download aflevering 2 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

Een jonge ambachtsman zonder vermogen en invloedrijke kennissen kon zich eigenlijk alleen maar een eigen atelier veroorloven als hij in een al bestaand bedrijf introuwde. Voor wie een dergelijke mogelijkheid niet had, bleef er niets anders over dan te emigreren. De meesten van hen kozen de weg over de Alpen, naar Italië. In de 17de eeuw was dit nog een zeer hachelijke onderneming.

In 'Een Italiaanse reis' vertelt Blom het verhaal van zijn bijzondere instrument. De viool heeft een route afgelegd waarlangs al meer dan driehonderd jaar mensen, goederen en kennis door Europa reizen. Katelijne Boon en Philipp Blom leggen dezelfde route af.

Het is een geschiedenis van vakmanschap en arbeidsmigratie, van houtsoorten en de definitie van klank, en van Venetië als de hoofdstad van de achttiende-eeuwse muziek. De zoektocht naar een onbekende vioolbouwer vertelt het verhaal van een heel tijdperk, dat in veel opzichten helemaal niet zo veel van onze tijd blijkt te verschillen.

Een Italiaanse reis - aflevering 2, op zondag 12 mei 2019 van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

We brengen hier op de Klara-website ook elke week extra videomateriaal bij deze reeks. Die video's bundelen we trouwens ook op het Klara-kanaal van VRT NU

Podcast

U kan de podcastversie van 'Een Italiaanse reis' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en uiteraard ook via RSS. En u kan de afleveringen ook hieronder via de audiospelers downloaden.

Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 2
Klik hier om dit audiobestand te downloaden