Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download aflevering 3 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

Download aflevering 3 van 'Een Italiaanse reis' als podcast

De maker van de viool van Philipp Blom kwam vermoedelijk op het einde van de 17de eeuw naar Venetië. Voor een kind van het platteland dat voor het eerst in een boot over de lagune werd geroeid, moet die ervaring overweldigd geweest zijn.

In 'Een Italiaanse reis' vertelt Blom het verhaal van zijn bijzondere instrument. De viool heeft een route afgelegd waarlangs al meer dan driehonderd jaar mensen, goederen en kennis door Europa reizen. Katelijne Boon en Philipp Blom leggen dezelfde route af.

Het is een geschiedenis van vakmanschap en arbeidsmigratie, van houtsoorten en de definitie van klank, en van Venetië als de hoofdstad van de achttiende-eeuwse muziek. De zoektocht naar een onbekende vioolbouwer vertelt het verhaal van een heel tijdperk, dat in veel opzichten helemaal niet zo veel van onze tijd blijkt te verschillen.

Een Italiaanse reis - aflevering 3, op zondag 19 mei 2019 van 18 tot 20 uur op Klara, klara.be, de Klara-app én als podcast.

We brengen hier op de Klara-website ook elke week extra videomateriaal bij deze reeks. Die video's bundelen we trouwens ook op het Klara-kanaal van VRT NU

Podcast

U kan de podcastversie van 'Een Italiaanse reis' vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en uiteraard ook via RSS. En u kan de afleveringen ook hieronder via de audiospelers downloaden.

Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 2
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Podcast Een Italiaanse Reis - Aflevering 3
Klik hier om dit audiobestand te downloaden