Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Een wereld van verschil afl. 6: Een nieuwe wind in het medialandschap

Een wereld van verschil afl. 6: Een nieuwe wind in het medialandschap

Flo Van Deuren en Kato De Boeck missen lesbische personages in de Vlaamse media. Als regisseursduo willen ze daar verandering in brengen. In de online videoreeks 'Een wereld van verschil' stellen maatschappelijk geëngageerde kunstenaars en creatievelingen hun inspirerende projecten voor. In hokjes denken deze mensen al lang niet meer. Ze bouwen mee aan een wereld van verschil.

In de producties van regisseurs-scenaristen Flo Van Deuren en Kato De Boeck, oftewel FlokoFilms, staan LGBTQIA+-personages centraal, simpelweg omdat ze dat in het leven van deze twee makers ook doen. Nadat ze de prijzen voor hun kortfilms aan elkaar regen in het festivalcircuit, creëren ze nu samen een nieuwe tv-reeks voor Eén: 'Roomies'. Meer informatie over 'Roomies' vind je hier.

Deze video werd gemaakt door Lotte Bode, Aldo Dalla Palma en Evert De Maeyer. Foto's: Sofie Gheysens (Provence) en Heleen Declercq (Bamboe). Logo: Chloé Dhauwe & Jef Cuypers. Met dank aan: Sonhouse en Esmoreit Lutters. 'Een wereld van verschil' is een productie van Klara, Kunstenpunt en Sabam For Culture.