Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Eerste aankondiging Klarafestival 2019

Eerste aankondiging Klarafestival 2019

Het Klarafestival vindt jaarlijks plaats in maart, en Klarafestival 2019 loopt van 14/03 tot en met 29/03/2019. Voor het optreden van het Chamber Orchestra of Europe op 15 maart 2019 in deSingel zijn alle tickets de deur uit en is er een wachtlijst.

CHAMBER ORCHESTRA OF EUROPE - 15/03 2019 | 20:00 DESINGEL

Op 15 maart 2019 mag je in deSingel stormachtig geweld en speelse lichtvoetigheid verwachten met Liszt en Mozart.

Chamber Orchestra of Europe
Collegium Vocale Gent
David Afkham - Dirigent
Pierre-Laurent Aimard - Piano
Sophie Harmsen - Mezzosopraan
Werner Güra - Tenor
Johannes Weisser - Bariton
Tareq Nazmi - Bas

Tickets: € 35 | € 45 | € 60

Alle tickets zijn de deur uit. Er wordt nog wel een wachtlijst bijgehouden via de website van deSingel 

PROGRAMMA

Zwei Episoden aus Lenaus Faust, S 599
Franz Liszt

Pianoconcerto nr. 25 in C, KV 503
Wolfgang Amadeus Mozart

pauze

Die erste Walpurgisnacht, op. 60
Felix Mendelssohn-Bartholdy

Het wereldvermaarde Chamber Orchestra of Europe en het Collegium Vocale Gent zetten de toon van Klarafestival 2019: een duivels festival, waarin de mythische figuur van Faust meer dan eens opduikt.

In Zwei Episoden aus Lenaus Faust schetst Liszt eerst een bevreemdend, broeierig nachtelijk tafereel. Daarna neemt de Duivel de viool ter hand, en wordt de kroeg omgetoverd in een draaikolk van razernij.

In contrast lijkt Mozarts Pianoconcerto, nr. 25 vederlicht. Maar ook hier lijkt de Duivel ermee gemoeid: de aartsmoeilijke pianopartij laat de virtuoze Pierre-Laurent Aimard bedriegelijk simpel klinken.

Tot slot trekt Mendelssohn alle registers open voor zijn toonzetting van Goethes Die erste Walpurgisnacht. Koor en orkest krijgen het gezelschap van vier topsolisten voor een uitbundig heidens ritueel.

Editie 2019

Meer informatie over het Klarafestival en hoe u aan tickets kan geraken, leest u via klarafestival.be. De komende weken zullen we hieronder ook steeds meer informatie brengen. 

Kunstvormen

Alle aspecten van het muziekleven komen aan bod: concerten, muziektheater, multidisciplinaire voorstellingen en opera. De aansluiting bij andere kunstvormen zoals beeldende kunst of film wordt bewust gezocht. Zo bieden we ons publiek onvergetelijke ervaringen.

Culturele partnerships

Ons succes is ook te wijten aan onze talrijke partnerships. Zo werken we op structurele basis samen met belangrijke Vlaamse en Brusselse muziek- en kunstinstellingen zoals radio Klara, Bozar, De Munt, Flagey, Kaaitheater, de Hallen van Schaarbeek, Met-X, deSingel en het Brugse Concertgebouw. Daarnaast zijn er tal van ad hoc samenwerkingen met organisaties zoals de Beurschouwburg, Ancienne Belgique, KVS, Conservatorium Brussel...

Publiek

Het Klarafestival functioneert al jaren binnen een internationaal netwerk van toonaangevende festivals, programmatoren, orkesten, ensembles, kunstenaars, agentschappen, productiehuizen en media. Hoge kwaliteit, originele concepten en drempelverlagende communicatie zorgen ervoor dat het Klarafestival inmiddels 25.000 betalende bezoekers per jaar aantrekt, tot 150.000 luisteraars bereikt in Vlaanderen via radio Klara, en zelfs tot 14 miljoen Europese luisteraars op jaarbasis via de European Broadcasting Union (EBU).