Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
🎥 In Focus - Dear Angels

🎥 In Focus - Dear Angels

Op 7 november gaat Angels in America van Olympique Dramatique in première bij Toneelhuis. Amerika midden jaren tachtig. Het Reagan-tijdperk. Conservatief, rechts en luid. De politiek is hard en koud als nooit voorheen. Aids is een nieuwe ziekte die in New York voornamelijk de homogemeenschap onverwacht snel en meedogenloos hard treft.

Angels in America van Tony Kushner is een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die ingaat tegen de tijdsgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde; tegelijk wordt de ziekte als een op te lossen probleem genegeerd. Het stuk groeide in geen tijd uit tot een moderne klassieker. Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal herwerken dit theatrale tweeluik van meer dan zeven uur tot een avondvullende vertelling, samen met een fantastische cast.

De verschillende thema’s worden uitgediept in deze korte docu van Heleen Declercq en Charlotte De Cort. Twee generaties LGBTQI+’s vertellen over hun ervaringen toen en nu. Ook Darryl E. Woods, een van de acteurs uit Angels in America, komt aan het woord. Hij maakte het verhaal van Angels in America mee vanop de eerste rij.

Klik hier voor meer informatie

Deze video is een samenwerking tussen VRT, Toneelhuis en Sabam for Culture.

Van 7 november 2019 T/M 22 februari 2020, première in Toneelhuis, daarna op tournee naar NTGent en KVS, Brussel.