Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Gent waant zich even... Venetië dankzij Klara

Gent waant zich even... Venetië dankzij Klara

Wie dinsdagmiddag 12 juni in Gent was, zal zich even de ogen uitgewreven hebben. Heeft de stad plots aspiraties om het nieuwe Venetië van het Noorden te worden? Want er kwam zowaar een typisch Venetiaanse gondel voorbijgevaren op de Leie. Maar de verklaring is eenvoudig: het had allemaal te maken met een nieuwe zomerserie van Klara.

Er zal in Gent wel even met de ogen geknipperd zijn: plots kwam er aan de Graslei een Venetiaanse gondel voorbijgevaren. Wordt dit een nieuwe toeristische attractie? Willen de Gentenaars de Italiaanse Dogenstad naar de kroon steken?

De verklaring is veel eenvoudiger: het gaat om de opname van een reclamefilmpje voor "Canal Grande", een nieuwe serie tijdens ons zomerprogramma 'De zomer van Klara'.

Vanaf maandag 24 juni zendt Klara 50 afleveringen uit van de serie. Het wordt een literaire en muzikale wandeling waarbij 50 beroemde plekken in Venetië gekoppeld worden aan muziek en verhalen die met die plekken te maken hebben.

Het San Marco-plein, café Florian, Hotel Danieli, het Grand Hotel des Bains op het Lido, het Peggy Guggenheimmuseum, het begrafeniseiland San Michele, het operagebouw La Fenice, het Palazzo Vendramin of het Palazzo Marcello... ze kunnen allemaal in verband gebracht worden met muziek van onder meer Claudio Monteverdi, Antonio Vivaldi, Gioacchino Rossini, Richard Wagner of Igor Stravinsky.

Eric Min en Gerrit Valckenaers nemen u deze zomer in "Canal Grande" op sleeptouw door Venetië. De hele reeks zal ook beluisterd kunnen worden via podcast.

(En voor de nieuwsgierigen: het ging niet om een echte Venetiaanse gondel, maar om een getrouwe kopie uit Leeuwarden in Nederland. Daar vaart een gondelier met dit exemplaar rond, het vaartuig was voor de gelegenheid overgebracht naar Gent.)

Bron: VRT NWS