Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hanne Decoutere danst in 'Romeo en Julia': 'Daar zijn geen woorden voor'

Hanne Decoutere danst in 'Romeo en Julia': 'Daar zijn geen woorden voor'

In het Concertgebouw in Brugge heeft Journaalanker Hanne Decoutere op dinsdagavond 12 februari 2019 de balkonscène gedanst van het ballet 'Romeo en Julia'. 'Daar zijn geen woorden voor', zei Hanne. 'Het punt om geluk te bereiken, dat is waar ik nu sta.'

Hanne Decoutere (38) heeft er altijd al van gedroomd om als ballerina op de scène te staan. Vanavond was het zover. Ze stond op het podium van het Concertgebouw in Brugge en gaf zich samen met haar danspartner Gabor Kapin over aan de balkonscène van 'Romeo en Julia', op pointes.

Choreograaf Jean-Christophe Maillot was lang niet zeker of Hanne zijn scène wel op pointes zou kunnen dansen. 'Ik wilde het absoluut op pointes doen', zegt Hanne.

Maanden heeft ze er voor getraind. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost, maar het resultaat mocht er zijn.

Het dansgala was de apotheose van een jaar leven om een droom waar te maken.

'Eén ding is zeker, ik ga wel blijven dansen', zei Hanne na afloop. 'Dat is voor een stuk wie ik ben. Ik kan dat niet opgeven. Je moet vooral doen wat je graag doet en als je die passie kan beleven, dat is het mooiste wat er is.'

In de video bovenaan kan u het verslag van 'Het Journaal' bekijken en hieronder beelden van achter de schermen bij "Hanne danst". VRT NWS holde een dag lang mee in haar spoor: 

In de zevendelige reeks "Hanne danst" op Canvas kunt u de weg van Hanne Decoutere naar de voorstelling in het Concertgebouw volgen. U kunt de reeks ook bekijken op VRTNU.

Op 10 februari 2019 blikte ze vooruit tijdens Espresso. Dat gesprek kan u hieronder via de radiospeler beluisteren.

BRON: VRT NWS

Hanne danst!