Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbekijk Pompidou live in Stadsbibliotheek Het Predikheren

Herbekijk Pompidou live in Stadsbibliotheek Het Predikheren

Pompidou strijkt neer in Stadsbibliotheek Het Predikheren in Mechelen. Het is één van de opmerkelijke projecten in het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen. Chantal Pattyn grasduint door het boek met Sofie De Caigny (directeur VAI), de nieuwe Vlaamse Bouwmeester Erik Wieërs en architecte Annekatrien Verdickt. Met Carla Molenberghs (Huis Perrekes) nemen we de uitdagingen voor architectuur in de zorgsector onder de loep.

Het Vlaams Architectuurinstituut lijst om de twee jaar de spannendste architectuur van eigen bodem op in het Architectuurboek Vlaanderen. Onder het motto ‘wanneer attitudes vorm krijgen’ verzamelt het boek 50 opmerkelijke bouwprojecten die de voorbije twee jaar tot stand kwamen in Vlaanderen en Brussel. In scherpe essays wordt dieper ingegaan op de belangrijkste tendensen en uitdagingen in de architectuurwereld.

Sofie De Caigny, directeur van het VAI, vertelt hoe de selectie tot stand kwam. De focus ligt op projecten met een sterk maatschappelijk engagement

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs reageert op de belangrijkste thema's in het boek.

Met Annekatrien Verdickt praten we over de veranderende rol van de architect. Met haar Bouwmaterialendorp in Brussel haalde ze de cover van het Architectuurboek.

Sterke architectuur komt er niet alleen dankzij talentvolle architecten. Een visionaire opdrachtgever is even belangrijk. Carla Molenberghs is zo iemand. Met Huis Perrekes tekent ze een nieuwe manier uit om mensen met dementie op te vangen. Dat vertaalt zich in de architectuur van het huis.

De uitzending is niet alleen live te horen op Klara en de Klara-app. U kunt de uitzending ook live bekijken op klara.be, met beelden uit het Architectuurboek Vlaanderen.

Meer info over het Architectuurboek Vlaanderen vindt u hier.

Benieuwd naar de prachtige locatie waar de uitzending plaats vindt? Sofie De Caigny van het VAI ging in gesprek met de architecten van dit unieke project. U leest het hier.

 

Het Bouwmaterialendorp in Brussel kwam op de cover van Architectuurboek Vlaanderen N°14
Podcast Pompidou - Maandag 31 augustus 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden