Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
🎥 Herbeluister De Liefhebber met Bert Verbeke

🎥 Herbeluister De Liefhebber met Bert Verbeke

Acteur, zanger en muzikant Bert Verbeke heeft een drukbezet najaar voor de boeg. Op zijn programma staan het theaterstuk Woesten, naar het boek van Kris Van Steenberge, het theaterstuk Vrijen Met Dieren van Stany Crets, een productie van TG De Link, en de KID concerten van het ASO. In De Liefhebber dook hij met Katelijne Boon in zijn platenkast en muzikale herinneringen.

Met acteur, zanger en muzikant Bert Verbeke (Gent, 22 september 1983) krijgt De Liefhebber een creatieve duizendpoot als gast. Bert Verbeke studeerde tien jaar geleden af aan het Conservatorium van Brussel, waar hij voor dramatische kunsten had gekozen (toneel, optie musical). Hij had toen al een regentaat Nederlands en muziek op zak.
Zijn rol als Bram Schepers in Thuis maakte hem bij het grote publiek bekend en geliefd. Na vijf jaar, goed voor 936 afleveringen, hield hij het voor bekeken en koos hij resoluut voor een leven als acteur, musicalster en zanger. Op de planken, maar ook op het kleine en grote scherm. Zo speelde hij gastrollen in Witse, Zone Stad en De Pretshow (Ketnet). Hij was ook te zien in de kortfilm Daijobu met onder anderen Gene Bervoets en Louis Talpe. Hij vertolkte de hoofdrol van Lee in 'Lee & Cindy C.' (2015), de debuutfilm van Stany Crets en de rol van Laurent Vandenbergh in de thrillerserie Coppers (2016).
Bert acteerde voor onder andere De Zwarte Komedie, V.E.L.D., het Vernieuwd Gents Volkstoneel (met o.a. Bob De Moor), Uitgezonderd. Theater! en theater FroeFroe. Hij was te zien in de musicals 'Fiddler on the roof' (2011), 'Ben X' (2012), '14-18' (2014), 'Muerto!' (2016) en 'Pippi Langkous' (2016) en 'Pipi zet De Boel Op Stelten' met onder andere Free Souffriau. Enkele van de theatervoorstellingen waarin hij speelde zijn: 'Iets Om Van Te Huilen' met Debbie Crommelinck, 'Naamloze Gebeurtenis' van Mathias Sercu (TG De Link) en 'Costa Blanca' met Clara Cleymans. Met TG De Link speelde hij ook in 'The Beauty Queen Of Leenane', geregisseerd door Domien Van Der Meiren en 'Vrijen Met Dieren' van Stany Crets, waarmee hij op de planken stond tijdens de Gentse Feesten.
 In 2015 ging 'Beter Dan Ik' in première, zijn solovoorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme.

Bert Verbeke was jarenlang frontman van de Gentse groep Nova Zembla, waarvoor hij de nummers schreef, zong en piano en gitaar speelde. Van 2013 tot 2015 maakte hij samen met Amaryllis Temmerman en Martine De Kok deel uit van 'Jukebox voor kids', waarin kinderliedjes op een ludieke manier gebracht werden. In 2013 won hij het één-programma 'Stars for life'. Twee jaar later ging hij op toer met 'Beter Dan Ik', een solo-voorstelling met eigen Nederlandstalige liedjes en een speeltekst van Jo Van Damme. 2016 was een druk jaar met een ode aan Ramses Shaffy, samen met Jelle Cleymans en Della Bossiers, een eerbetoon aan Toon Hermans, naast o.a. Bart Peeters en Warre Borgmans in het kader van Nekka-Nacht én het uitbrengen van zijn eerste single "Even Andersom". 

Op 20 oktober 2019 staat hij op de planken met het Antwerp Symphony Orchestra, in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en het Concertgebouw Brugge. In het KIDconcert 'Hector' kruipt hij in de huid van de jeugdige versie van de Franse componist Hector Berlioz en vertelt hij samen met het orkest hoe een meesterwerk ontstaat. 

Bert is vader van een zoontje Sivert.

Meer informatie over Bert Verbeke

De Liefhebber met Bert Verbeke

Afspeellijst met lievelingsmuziek

We hebben een afspeellijst met de lievelingsmuziek van Bert Verbeke gemaakt. Die kan u via de speler hieronder beluisteren en delen. Of klik hier voor een handig overzicht met de rechtstreekse linken naar de verschillende platformen waarop de afspeellijst te vinden is.