Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister nu de integrale podcastreeks 'Het Elfde Uur'

Herbeluister nu de integrale podcastreeks 'Het Elfde Uur'Blijf verwonderd!

Op 11 november 2018 was het precies honderd jaar geleden dat er einde kwam aan de Grote Oorlog. Precies om 11.00 uur zwegen de wapens. Dat elfde uur is ook meteen de titel van het boek van historicus Pieter Serrien waarin hij de laatste 24 uur van de oorlog reconstrueert. Het is een verschrikkelijk verhaal want zelfs in die laatste minuten van de oorlog bleven er doden vallen, zowel bij burgers als militairen. Naar schatting 2700 mensen kwamen om in die laatste 24 uren van de oorlog.

Cover Het Elfde Uur

Van elk van die 24 uur maakte Pieter Serrien voor Klara een podcast, waarin hij vertelt wat er zich aan de verschillende frontlinies afspeelde, in de commandoposten van de opperbevelhebbers, in de bezette of net heroverde steden. Serrien laat alle mogelijke getuigen aan het woord, gewone soldaten, officieren, zowel Duitsers als geallieerden. Een politieke en militaire thriller van formaat.

Alle afleveringen van deze 24-delige podcast zijn beschikbaar via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts. Maar ook via RSS .

Hieronder ziet u ook 24 blokjes staan (eentje per aflevering). Als u op zo'n blokje klikt, krijgt u een samenvatting van die aflevering en ziet u meteen ook nog een download-optie via een audiospeler.

Reageren kan altijd via de Klara-app (klik hier om die gratis te downloaden) of via hetelfdeuur@klara.be

Klik hier als u meer wilt weten over het boek waarop deze podcast is gebaseerd


Pieter Serrien over Het Elfde Uur
Trailer podcastreeks Het Elfde Uur
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Uniek 24-delig podcastproject bij Klara: Het Elfde Uur