Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hier is Jana De Troyer

Hier is Jana De Troyer

Late Night Lab heeft een nieuwe correspondente hedendaagse muziek, de jonge saxofoniste Jana De Troyer. Zij gaat voor ons op 30 april 2019 alvast praten met de Estlandse componiste Helena Tulve in Tallinn.

Laaiend enthousiast door hedendaagse klanken beweegt Jana De Troyer (°1994) zich - al dan niet vergezeld door haar saxofonen - door de uiteenlopendste genres van de twintigste en eenentwintigste eeuw. Als uitvoerder, componiste, dirigente en journaliste was ze te zien en te horen op verschillende Belgische en Duitse media, en op podia doorheen Europa en Azië.

De Troyer studeerde saxofoon in Lübeck (DE; Prof. Rico Gubler), München (DE; Koryun Asatryan) en Gent (BE; Koen Maas, Raf Minten, Rik Vaneyghen). Ze maakte deel uit van Live Music Now Hamburg en MusikERkennen Lübeck. In 2017 was ze Artist in Residence in Künstlerstadt Kalbe. Bovendien ontving ze in 2019 de Lions Club Lübeck Liubice Förderpreis.

Momenteel studeert De Troyer dankzij het internationale CoPeCo-programma aan de Estonian Academy of Music and Theater (EAMT), the Royal College of Music in Stockholm (KMH), le Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon (CNSMDL), en die Hochschule für Musik und Theater Hamburg (HfMT).
CoPeCo staat voor „Contemporary Performance and Composition“: een unieke kans om zich toe te leggen op ‚eigentijdse‘ thema’s zoals elektronische muziek, improvisatie, cross-over kunsten en multimediale compositie. Daarenboven specialiseert De Troyer zich in het thema „Social media als basis voor composities“.

Jana De TroyerLate Night Lab 2019
Jana De Troyer houdt voor Late Night Lab mee een oor op de wereld van de hedendaagse muziek.
Late Night Lab 2019
Jana De Troyer
Jana De Troyer Late Night Lab 2019
Jana De Troyer houdt voor Late Night Lab vanaf nu mee de vinger aan de pols van de hedendaagse muziek, wij vanuit Brussel, zij vanuit o.m. Tallinn, Stockholm, Lyon en Hamburg.