Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek 2018 lokt 12800 bezoekers naar het Concertgebouw en de Brugse binnenstad

Iedereen Klassiek 2018 lokt 12800 bezoekers naar het Concertgebouw en de Brugse binnenstad

Zesde editie dompelt jong en oud, liefhebber en kenner onder in warm bad van klassieke muziek

Met 12800 bezoekers voor Iedereen Klassiek was Brugge op zaterdag 27 oktober 2018 opnieuw dé hoofdstad van de klassieke muziek. Het Concertgebouw verwelkomde 7800 muziekliefhebbers; daarnaast genoten ook 5000 mensen van klassiek in de Brugse binnenstad. Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de stad Brugge schotelden hun gasten een gevarieerde, gratis sterrenmaaltijd voor, met de soundtrack van Star Wars door Brussels Philharmonic over het Broadway van Bernstein tot creatieve voorstellingen en workshops voor de jongste generatie sterren. Samen zingen, dansen, luisteren en genieten: klassieke muziek werkt verbindend. De ontdubbeling van de concerten in het Concertgebouw zorgde er bovendien voor dat meer fans dan ooit tevoren en in optimale omstandigheden konden meevieren op hét feest van de klassieke muziek.

Zowel het publiek als de organisatoren kijken al uit naar een zevende editie van dit succesconcept op zaterdag 26 oktober 2019. 

Ik genoot vandaag samen met zoveel mensen van een prachtige kennismaking met Iedereen Klassiek. De verrassende concertformules, zoals een volle zaal die mag meezingen, verdiepen de beleving. Mijn bezoek bevestigde de goeie reputatie van dit evenement. De kans is dan ook groot dat ik volgend jaar terugkom.
Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
Een huis bomvol liefhebbers en mensen die zelfs voor het eerst een klassiek concert bijwoonden, maakt dat ik op Iedereen Klassiek een hele dag aan het lachen ben. Om deze feestdag voor de klassieke muziek te organiseren is het heel fijn te kunnen samenwerken met partners als Concertgebouw Brugge en Brugge Plus.
Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur
Met Iedereen Klassiek trekken we alle registers open om werkelijk iedereen klassiek te laten (her)ontdekken. Concertgebouw Brugge is niet enkel vandaag een open huis want met het Concertgebouw Circuit kan je sinds september 2017 vijf dagen op zeven genieten van een interactief parcours van architectuur, kunst en een adembenemend zicht op werelderfgoedstad Brugge. We zijn dan ook bijzonder blij dat zovele duizenden mensen vandaag opnieuw de weg vonden naar ons huis.
Katrien Van Eeckhoutte, Algemeen Directeur Concertgebouw Brugge
In Brugge streven we ernaar om iedereen bij het leven in de stad te betrekken, zowel als het gaat over de strijd tegen eenzaamheid, over het net houden van de buurt of over veiligheid in het verkeer. Ook op cultureel vlak willen we iedereen laten participeren. Iedereen Klassiek is daarom een belangrijk evenement voor onze stad. Ik ben zeer blij dat ook dit jaar zoveel mensen hebben deelgenomen. Op naar de volgende!
Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge