Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Krokusfestival: drie tips voor de krokusvakantie

Krokusfestival: drie tips voor de krokusvakantie

Fantasie, emotie en avontuur. Verhalen met een hoek af. Dat is waar het Krokusfestival in Hasselt voor staat. Voor de 22ste keer vult het festival haar programma met kunst voor een jong publiek. Het resultaat is een eigenzinnig programma vol theater, dans, video, muziek en performances. Filip Tielens pikt er voor ons drie dingen uit.

 

1. Chiflón, de stilte van de steenkool - Silencio Blanco (8+)

Chiflon is een zo goed als woordloos figurentheaterstuk voor iedereen ouder dan 8 jaar, waarin we kennis maken met het dagelijkse leven van een Chileens mijnwerkersgezin. Hoe de man haast onbevreesd afdaalt in de schacht, hoe de vrouw in onzekerheid op zijn terugkeer wacht. Maar dan sluit de mijn, verliest de man zijn werk en trekt hij naar de gevaarlijke mijnen van Chiflón

2. Op een bedje van troost - Hanneke Paauwe (7+)

Op een bedje van troost is een poëtische installatie over verdriet, afscheid en troost. Een intieme wandeling langs vragen, taferelen en rituelen. Maar ook een uitnodiging om een beetje troost te mogen vinden in een speciaal voor jou zelfgeschreven tekst door Hanneke Paauwe.

3. Nous trois - Blauwhuis (voor alle leeftijden)

De dansfilm Nous trois is een trilogie. Anna, Nele en Sarah werden om de zes jaar gefilmd, namelijk toen ze zes jaar, twaalf jaar en achttien jaar waren. De film toont via dans hoe de drie opgroeiende meisjes hun vleugels uitslaan. Een poëtisch verhaal over de zoektocht naar het behoud van de kinderlijke fantasie.

 

Het Krokusfestival loopt van vrijdag 1 maart tot donderdag 7 maart op verschillende locaties in Hasselt. Het volledige programma vindt u hier. 

Filip Tielens over het Krokusfestival