Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister het 'Klara Live'-interview met Martin Helmchen over de nieuwe Steinway

Herbeluister het 'Klara Live'-interview met Martin Helmchen over de nieuwe Steinway

Zaterdagavond 29 september 2018 nam Klara Live u mee naar het Concertgebouw Brugge voor een concert met muziek van Haydn en Beethoven door het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor o.l.v. Hervé Niquet. Op het programma stond Beethovens eerste pianoconcerto, waarmee de componist zijn entree maakte in Wenen. Nu zat niet Beethoven, maar pianist Martin Helmchen aan de piano. Hij inaugureerde hiermee de gloednieuwe grote Steinway van het Concertgebouw. Wij spraken met hem.

Na de pauze staat Haydns Schöpfungsmesse op het programma. Het is een virtuoos en uitbundig werk voor solisten, koor en orkest, dat Haydn schreef in 1801. Onder leiding van Hervé Niquet maakten het Brussels Philharmonic, het Vlaams Radio Koor en solisten Lore Binon, Anaïk Morel en André Morsch een prachtige uitvoering van. 

Herbeluister het concert van Klara Live met Haydn & Beethoven door Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor via klara.be en de Klara-app. (beschikbaar tot een tweetal weken na uitzending)

In het filmpje bovenaan, kunt u ontdekken hoe hij de piano uitkoos.

Maar hoe beleefde de pianist de inspeling van de nieuwe Steinway? Hij vertelde het aan Lut Van der Eycken en dat interview kan u via onderstaande audiospeler herbeluisteren.

Klik hier om het programmaboekje te downloaden

Meer informatie: www.concertgebouw.be

Video © Concertgebouwbrugge

Interview met Martin Helmchen in Klara Live van 29 september vanuit Brugge