Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mattias De Craene op 4 augustus 2019 in 'My Favorite Things'

Mattias De Craene op 4 augustus 2019 in 'My Favorite Things'

Een hele zomer lang My Favorite Things op zondagavond! Lies Steppe luistert samen met haar gasten naar hun favoriete platen en ontdekt gaandeweg wat hen beweegt. Luister naar een avond vol persoonlijke verhalen over de onvoorspelbaarheid van het leven en (vooral) de liefde voor muziek.

Op zondag 4 augustus is saxofonist Mattias De Craene te gast. Hij heeft het over zijn groepen Nordmann en MDCIII, maar ook over zijn compromisloze houding tov zijn instrument: als hij een saxofoon vastneemt moet het de moeite waard zijn. De schoonheid vindt hij vaak in onvolkomenheden en een onmiskenbaar eigen geluid, zoals bij een van zijn grote helden John Lurie. Op de leest van diens National Orchestra is MDCIII geschoeid. En hij heeft het over een merkwaardig gevoel van verbondenheid met iemand die hij nooit gekend heeft, maar waarvan hij vermoedt een en ander gemeen te hebben: zijn oom Wim De Craene.

  • 'My Favorite Things’ met Mattias De Craene, op zondag 4 augustus 2019 van 20 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
  • Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.