Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Mozart en Wagner openen het nieuwe operajaar

Mozart en Wagner openen het nieuwe operajaar

Het wordt een drukke week voor Sylvia Broeckaert, want het operaseizoen schiet in tweevoud uit de startblokken.

Die Zauberflöte

In de Munt pakken ze uit met ‘Die Zauberflöte’ van W.A. Mozart in een regie van de veelbesproken Romeo Castellucci. Het sprookje van de prins Tamino die in opdracht van de Koningin van de Nacht op zoek gaat naar de prinses Pamina, die ontvoerd zou zijn door Sarastro is één van de meest geliefde opera’s van Mozart. Castellucci belooft zich in zijn regie “los te maken van de narratieve dimensie en door te dringen tot de ruwe emoties”. De première is op dinsdag 18 september, woensdagochtend brengt Sylvia Broeckaert verslag uit in Espresso.

Voor het eerst in jaren heeft de Munt voor Die Zauberflöte een aanzienlijke Belgische cast bijeengezocht met tenor Reinoud Van Mechelen voor het eerst in de rol van Tamino. Olav Grondelaers volgde voor zijn nieuwe programma 'Music Matters' een repetitie. En kwam met zoveel materiaal terug dat u hieronder een extra lange reportage kan beluisteren.

Meer informatie via demunt.be

We geven graag mee dat u op donderdag 27 september vanaf 19.30 uur kan luisteren naar een extra lange aflevering van 'Klara Live' met daarin een rechtstreeks verslag van Die Zauberflote. Voor de gelegenheid herdopen we die avond het programma dan ook in 'Scala'.

Lohengrin

Ook in Opera Vlaanderen begint het seizoen sprookjesachtig met Lohengrin van Richard Wagner. Het romantische verhaal van de zwaanridder, die verlossing brengt in ruil voor onvoorwaardelijke liefde wordt geregisseerd door de Amerikaanse topregisseur David Alden. Hij maakte eerder al naam met de regie van grote koor en massascènes en deinst er niet voor terug om de politieke en sociale dimensies van Wagner vorm te geven. Deze première is op donderdag 20 september, vrijdagochtend hoort u Sylvia hierover in Espresso.

Meer informatie via operaballet.be

Espresso met een verslag van de première van Die Zauberflöte, op woensdag 19 september 2018 vanaf 06.00 tot 09.00 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Espresso met een verslag van de première van Lohengrin, op vrijdag 21 september 2018 vanaf 06.00 tot 09.00 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Scala - Die Zauberflote, op donderdag 27 september 2018 vanaf 19.30 tot 23.00 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

U kan Espresso voortaan 7 dagen op 7 beluisteren. In de week van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur, via Klara, klara.be en de Klara-app.

Interview cast Mozart - integraal
© www.operaballet.be
Campagnebeeld Lohengrin