Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters 17 november: van hot naar her

Music Matters 17 november: van hot naar her

In één en dezelfde week reist ze van Hamburg en Berlijn naar Rouen en Le Havre om terug thuis te komen voor een concert in Herent. Gambiste Romina Lischka neemt ons even mee. En ook componist Karel Stulens, trombonist Jan Smets, klarinettist Vlad Weverbergh en collega Mark Janssens zijn van de partij in Music Matters op zaterdag 19 november 2018.

In één en dezelfde week reist ze van Hamburg en Berlijn naar Rouen en Le Havre om terug thuis te komen voor een concert in Herent. Gambiste Romina Lischka houdt voor ons een dagboek bij van haar concertreis. En ze laat ons ook nog eens proeven van de nieuwe cd met haar ensemble Hathor: The Art of Fantasy - Alfonso Ferrabosco the Younger.

17/11 Dagboek Romina

Karel Stulens, 21 jaar, componist en winnaar van de Composers’ Academy ziet binnenkort hoe splinternieuw werk van hem gecreëerd wordt door het Symfonieorkest Vlaanderen. Olav gaat met hem naar zijn favoriete café.

17/11 Karel Stulens
17/11 Karel Stulens gesprek integraal

Richard Dubugnon kenden we nog niet bij Music Matters. Hij schreef Tombeau de Napoléon, een compositie voor orkest en trombone. Jan Smets, trombonist van het Symfonieorkest van de Munt, brengt als solist de wereldcreatie van dit werk. We maken kennis met Jan Smets en met dat gloednieuwe werk.

17/11 Jan Smets

En met klarinettist Vlad Weverbergh en zijn Terra Nova doen we een aller-retour: Brussels-Vienna-Brussels. Dat is de titel van zijn jongste cd waarop hij zijn gloednieuwe bassetklarinet aan het publiek voorstelt. Hopelijk brengt hij die ook mee naar de studio.

17/11 Vlad Weverbergh
Vlad & Olav met de bassetklarinet

Mark Janssens heeft het over de brexit en bosbranden in Californië. Ja, ook dat is klassieke muziek tegenwoordig. Luister zeker naar zijn tijdingen.

17/11 Tijdingen Mark

En het Warmste Orkest bezorgt ons een moeilijk loopje dat ze instuderen voor 3 benefietconcerten. Dat kan u bovenaan bekijken.

17/11 Loopje van de week Warmste Orkest