Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters in de wolken op zaterdag 29 september

Music Matters in de wolken op zaterdag 29 september

... Want alle gasten hebben op zaterdag 29 september 2018 reden tot feesten: pianoreus Severin von Eckardstein, klarinettist Roeland Hendrikx, violist Augustin Dumay, oudspeler Tristan Driessens en Antwerp Symphony Orchestra. En misschien krijgt u ook wel een stukje van de cake?

Pianoreus, baron, Severin von Eckardstein schaart zijn muzikale vrienden rondom zich voor een concert op 30 september in het Concertgebouw Brugge. En de vrienden zijn: Franziska Hölscher: viool; Aldo Baerten: fluit; Benjamin Dieltjens: klarinet; Raphael Bell: cello. Op het programma het Pianoconcerto nr. 24 in c van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) in een arrangement van Johann Hummel. 

Severin von Eckardstein gesprek volledig

Violist Augustin Dumay krijgt in Flagey een feestje dat drie dagen duurt (5-7 oktober). Hoofdgast is Johannes Brahms. Zijn muzikale vrienden zijn: Henri Demarquette, Miguel da Silva, Hélène Desaint, Louis Lortie, David Kadouch, Aurélien Pascal en de jonge Elisabethwedstrijd-finalisten Lorenzo Gatto. Olav geeft ook voor dit festival kaarten weg. Reporter Lenaart T'Jollijn had een gesprek met Augustin Dumay in de woonkamer van de violist, met aandacht voor zijn muzikale carrière maar ook zijn bijzondere band met Johannes Brahms. U kan het hier integraal beluisteren.

Integraal interview met Augustin Dumay

Klarinettist Roeland Hendrikx is happy met zijn nieuwe cd, opgenomen met The London Philharmonic Orchestra o.l.v. Martyn Brabbins (Aulos). Hij vertelt waarom hij de cd opdraagt aan de notoire klarinettiste Thea King. Speciaal voor Music Matters kijkt hij een week lang in ’t eigen hert al voor het slapen gaan! 

Roeland Hendrikx Tranche de Vie

Oudspeler Tristan Driessens heeft de eer de Catalaanse Arianna Savall (dochter van) te mogen flankeren in een roadtrip van de oude naar de nieuwe wereld, van oost naar west, van noord naar zuid. Hij brengt zijn oud mee naar de studio en geeft vrijkaarten weg.

Tristan Driessens Interview Music Matters

Antwerp Symphony Orchestra verdient ook alle lof. In één klap: twee nieuwe cd’s en twee Pixar-filmconcerten. Il faut le faire! Wie het aandurft een (moeilijke) passage uit een of ander werk door te mailen, verdient een cd (lees hieronder de oproep voor 'Het Loopje'). 

En zoals elke week eindigt Music Matters in schoonheid met: het loopje. Deze week is dat het ensemble Piacevole dat repeteert voor een bijzonder concert, morgen op 30 september in het KADOC in Leuven. 

Piacevole loopje