Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 16 februari

Music Matters op 16 februari

Zangeres Tutu Puoane houdt een audio-dagboek bij tijdens haar concertweek met Brussels Jazz Orchestra. Concertgebouw Brugge laat haar bezoekers vertragen tijdens kunstenfestival SLOW(36h) en Eric Whitacre vertelt over zijn compositie Deep Field waar wij allemaal aan kunnen meewerken. Pianisten Thomas Dieltjens en Daan Vandewalle komen praten over Morton Feldman, pianist Guy Vandromme heeft een boon voor Erik Satie en jazzmuzikant Joachim Badenhorst heeft een nieuwe cd uit.

De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane concerteert samen met het Brussels Jazz Orchestra in New York. Onder de titel ‘We Have A Dream’ brengen zij jazzarrangementen van protestsongs uit verschillende genres. Ze geeft ons deze week een inkijk in haar bijzondere leven.

16/2 Dagboek Tutu Puoane

Op 23 en 24 februari 2019 nodigt Concertgebouw Brugge zijn bezoekers uit om 36 uur lang te vertragen met kunst. Het kunstenfestival SLOW(36h) is een rustpunt met een programma gaande van elektronische, repetitieve en spirituele muziek, over video- en klankkunst, tot slow walking en slow cooking. Wij vertragen met hen mee.

Pianisten Thomas Dieltjens en Daan Vandewalle komen vertellen over de concerten die zij tijdens SLOW(36h) zullen brengen. Olav praat met hen over componist Morton Feldman, wiens werken zij respectievelijk met Het Collectief en met pianist Keiko Shichijo zullen opvoeren.

16/2 Daan Vandewalle en Thomas Dieltjens

Olav belt koorcomponist en -dirigent Eric Whitacre op om het over de opvoering van zijn bijzondere compositie Deep Field te hebben. Zijn concert met het Vlaams RadioKoor wordt uitgezonden tijdens Klara Live op 21 februari. Hij vertelt ons waarom dit zo bijzonder is.

16/2 Eric Whitacre
16/2 Eric Whitacre live

Pianist Guy Vandromme heeft recent twee cd’s met muziek van John Cage en Erik Satie uitgegeven. In het licht van SLOW(36h) komt hij vertellen over deze nieuwe platen en over zijn liefde voor de muziek van Satie.

16/2 Guy Vandromme

Jazzmuzikant Joachim Badenhorst heeft een nieuwe plaat uitgebracht op zijn eigen label KLEIN. Met zijn klarinet, basklarinet en tenorsaxofoon begeeft hij zich al vele jaren ver buiten de Belgische landsgrenzen. Hij praat met Olav over de projecten waar hij mee bezig is en over zijn bijzondere platenlabel.
Vorige zomer was hij te gast bij Lies Steppe in 'My Favorite Things'. U kan die uitzending integraal herbeluisteren via de Klara-app of de site

16/2 Joachim Badenhorst

Deze week zijn de Tijdingen met Mark Janssens een American Special. Vergeet niet dat er ook Grammy's uitgereikt worden voor klassieke muziek. Wie waren de winnaars dit jaar? En wat bereiken ze dankzij een Grammy? En wie kent het Kalamazoo Symphony Orchestra uit Michigan? De Belg Peter Gistelinck leidde die tot voor kort, maar er liep iets fout. Jaap van Zweden werd ook verleid door de nieuwe wereld als chef-dirigent van de New York Philharmonik. En dat betaalt lang niet slecht, zo blijkt.

16/2 Tijdingen van Mark

Bovenaan dit artikel kan je Pierre-Henri bewonderen die een loopje neemt met Beethoven.

Music Matters, op zaterdag 16 februari van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.