Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 18 mei

Music Matters op 18 mei

Andreas Moulin volgt de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Hij neemt ons mee in zijn audiodagboek. Pieter Schuermans schrijft muziek bij tekeningen van beeldend kunstenaar Jan De Wachter. Het Gruuthusemuseum in Brugge gaat weer open en gambist Thomas Baeté is erbij. Feest voor Kamiel D’Hooghe want hij wordt 90!

Het zijn drukke weken voor Andreas Moulin. Als lid van DeZes, een bende van zes jonge gepassioneerde Vlaamse violisten, volgt hij de Koningin Elisabethwedstrijd van nabij en leeft hij mee met zijn leeftijdsgenoten in de wedstrijd. Andreas is deze week onze tranche de vie.

18/5 Dagboek Andreas Moulin

Het Gruuthusemuseum in Brugge opent op 23 mei opnieuw de deuren en Klara is erbij! Gambist Thomas Baeté zorgt voor de muziek, samen met het ensemble ClubMediéval. Met het ensemble Transports Publics en Greet Degeyter maakt hij daarna The Grand Tour, naar het verhaal van Thomas Coryate, een excentrieke Engelsman die in 1612 een voettocht maakte rond Europa. Hij schreef daar een boek over en was zo een van de grondleggers van The Grand Tour. En Thomas werkt ook aan een reeks filmpjes waar hij op een bepaalde plaats werk gaat spelen dat op die plaats gecreëerd werd. Het eerste van die reeks staat bovenaan deze pagina. 

18/5 Thomas Baeté

Tijd voor taart want organist Kamiel D’Hooghe wordt 90 jaar! CC Strombeek offreert hem op 26 mei een orgelrecital in de Abdijkerk van Grimbergen. Hij stelt een programma samen met orgelstukken die voor hem het verschil hebben gemaakt.

18/5 Gesprek met Kamiel D'Hooghe korter
18/5 Gesprek met Kamiel D'Hooghe integraal

Op 19 mei opent het tentoonstellingsproject YPRES – PALMYR van Jan De Wachter op vier locaties in Ieper. En dat mét een nieuwe compositie van Pieter Schuermans, uitgevoerd door het Goeyvaerts Trio en geïnspireerd op een specifieke tekening uit de tentoonstelling. 

18/5 Pieter Schuermans
18/5 Tijdingen Mark Janssens

Music Matters, op zaterdag 18 mei van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.