Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 27 november: Victor Legley en Peter Vermeersch

Music Matters op 27 november: Victor Legley en Peter Vermeersch

25 jaar geleden over leed de Belgische componist Victor Legley. Wij brengen een hommage aan deze Belgische pleitbezorger van de tonaliteit. De bigband Flat Earth Society bestaat 20 jaar en viert een feestje in DeSingel. Oprichter Peter Vermeersch loopt alvast warm in Music Matters.

Victor Legley

In Music Matters staan we stil bij Victor Legley, die 25 jaar geleden overleed. Legley was een altviolist, componist en muziekleerkracht en wordt vooral geroemd om zijn toegankelijke maar toch eigenzinnige muziek. Vooral zijn instrumentale werken zijn bekend en werden over de hele wereld uitgevoerd. In 1986 werd Legley onderscheiden als grootofficier van de Leopoldsorde.

27-11-2019 Vic Legley

Peter Vermeersch

Flat Earth Society (FES) bestaat 20 jaar en dat wordt dit hele jaar al uitbundig gevierd met een herneming van één van de grootste successen van deze bigband: De oesterprinses.

Deze stomme film van de Duitse regisseur Ernst Lubitsch komt uit 1919 en vertelt het absurdistische verhaal van de steenrijke prinses Ossi die koste wat het kost wil trouwen en wordt gekoppeld aan een verpauperde prins. In 2005 werd deze film van muziek voorzien door componist en FES-oprichter Peter Vermeersch. 

Op 29 november zullen Peter en het jarige Flat Earth Society deze film live van muziek voorzijn tijdens in concert in DeSingel. Voor het zover is organiseert de componist eerst nog een preparty in Music Matters.

De gehele speellijst van De oesterprinses vindt u op de website van Flat Earth Society.

27-11-2019 Peter Vermeersch