Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 9 februari

Music Matters op 9 februari

Pianist Uri Caine daagt Bach uit tijdens het Bach Heritage Festival. Tom Devaere glipt binnen in de opera van Parijs en maakte een audio-dagboek terwijl collega Anne-Marie Segers aanwezig was in Londen voor een bijzondere uitvoering van Schuberts "Onvoltooide Symfonie". Jeroen D'hoe biedt een muzikaal antwoord op Beethoven met zijn Chamber Symphony en de gloednieuwe cd 'RISE' van Lode Violet en Kevin Van Giel staat bovenaan ons verlanglijstje.

In de video bovenaan dit artikel kan je Lieve Lerner aan het werk zien, die een loopje neemt met 'Claire de Lune' van de grote Debussy.

Tom Devaere, contrabassist en mede-oprichter van B’rock neemt ons mee naar de Opera van Parijs waar het orkest weken lang Il Primo Omicidio van A. Scarlatti o.l.v. René Jacobs speelt.

9/2 Dagboek Tom Devaere

Pianist Uri Caine beheerst zowel de taal van de jazz als die van de klassieke muziek. Tijdens het Bach Heritage Festival brengt hij zijn hoogstpersoonlijke versie van de Goldbergvariaties van Bach. En Olav vraagt hem alles wat hij altijd al had willen vragen. (lees verder onder foto). 

9/2 Uri Caine (volledig)
9/2 Uri Caine (uitzending)
Eigen foto Olav
Olav en Uri Caine

De ‘onvoltooide’ Symfonie nr.8 van Schubert werd nog eens ‘voltooid’, nu door middel van artificiële Intelligentie. Anne-Marie Segers wil er meer over weten en gaat voor ons luisteren naar de première in Londen.

9/2 Anne-Marie Segers

Dirigent Jan Caeyers gaf opdracht aan Jeroen D’hoe om een hedendaags antwoord te schrijven op het werk van Beethoven. Hoe begin je aan wat later een Chamber Symphony van 30 minuten werd? Ze staat op het programma naast Beethovens 5e symfonie en zijn Pianoconcerto nr. 4, gespeeld door Alexander Melnikov. Nu op verschillende plaatsen in het land te horen.

9/2 Jeroen D'hoe

RISE is de titel van een nieuwe cd waarop Lode Violet, kornet en Kevin Van Giel, euphonium solowerken brengen voor koperblazers. Ze worden hierbij begeleid door Brassband Willebroek o.l.v. Frans Violet.

9/2 Kevin Van Giel en Lode Violet

Mark Janssens heeft het in Tijdingen over het lot van His Master's Voice (HMV), de reputatie van Daniel Barenboim en een erg bijzondere verjaardag.

9/2 Tijdingen met Mark
Wikipedia
Pipper (HMV)

Lieve Lerner neemt dus een loopje met 'Claire de Lune' van de grote Debussy (zie video bovenaan artikel).

9/2 Loopje Lieve Lerner

Music Matters, op zaterdag 9 februari van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.