Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op Stille Zaterdag

Music Matters op Stille Zaterdag

De vastenperiode is voorbij. Als voorsmaakje op het paasfeest van morgen serveren we enkele nieuwigheden binnen de oude en barokke muziek. Paul Van Nevel organiseert een Pinksterfestival in Talant. Bart Jacobs heeft met zijn recente Bach-cd een Diapason d’Or beet. Een Bachkoraal inspireerde Erik Desimpelaere dan weer voor een nieuwe compositie en Frank Agsteribbe heeft een nieuwe cd met polyfone begrafenismuziek uit de vroege 18de eeuw.

Artistiek leider van het Huelgas Ensemble, Paul Van Nevel, is van 7 tot en met 9 juni te vinden in Talant, op enkele kilometers van Dijon. Daar vindt zijn allereerste Pinksterfestival met muziek uit de middeleeuwen en de renaissance plaats. Drie dagen lang wordt het onbekende en stille dorpje Talant opgeschud met de mooiste muziek. Bestel via deze weg uw kaarten.

20/4 Paul Van Nevel

Bart Jacobs is organist en klavecinist. Samen met het Brusselse orkest Les Muffatti nam hij een cd met geparodieerde orgelconcerto’s van J.S. Bach op. Deze cd verzilverde hij onmiddellijk met een Diapason d’Or. Wat Bach met parodie te maken heeft, hoor je in het interview.

20/4 Bart Jacobs

Het koraal O Welt, Ich muss dich lassen van J.S. Bach vormt de muzikale basis voor de wereldcreatie A Requiem for Narcissus van Erik Desimpelaere. Het werk werd geschreven in opdracht van Belgian Brass. Vorige week zondag sloegen Belgian Brass, enkele solisten en Harmonieorkest Vooruit de handen in elkaar om dit Requiem voor het mythologische personage te laten weerklinken op het openingsconcert van de International Belgian Brass Academy 2019.

20/4 Erik Desimpelaere

Ook klavecinist, dirigent en medeoprichter van B’Rock Frank Agsteribbe heeft iets met de dood. Flemish Requiem is zijn recente cd met polyfone begrafenismuziek van Joseph-Hector Fiocco en Pierre-Hercule Brehy uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Music Matters, op zaterdag 20 april van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.