Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op zaterdag 22 september

Music Matters op zaterdag 22 september

Olav Grondelaers meanderde op zaterdag 22 september 2018 opnieuw tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want music matters, muziek maakt het verschil! Of het nu klassiek, jazz of world is.

Is An Pierlé stressgevoelig de week voor de première van haar pop-opera ‘Sylvia’ rond de Amerikaanse dichteres Sylvia Path? Music Matters volgt haar dag aan dag.

An Pierlé Tranche de Vie

Klara’s jonge belofte maar vooral uitstekend jazzpianist Bram De Looze komt op bezoek met zijn jongste cd en nieuws omtrent de concerten die eraan komen. Bovenaan deze pagina kan u het interview herbekijken dat collega Lies Steppe had met Bram tijdens Jazz Middelheim 2018. Hieronder staat het gesprek dat Olav vandaag met hem had in Music Matters. 

Bram De Looze volledig
© VRT rr
Olav en Jelle Dierickx

‘Schaam je niet mens te zijn’, dat is het thema van de 6e editie van Musica Divina, het klassiek festival in het hart van de Kempen. Olav Grondelaers gaat met directeur Jelle Dierickx naar de kerk van Heist-op-den-Berg en heeft met hem een confidentieel gesprek in de biechtstoel. Dit is het volledige, onversneden interview.
 

interview Jelle Dierickx integraal

Tot 28 november kunnen we in C-Mine in Winterslag naar een tentoonstelling met scènebeelden, schetsen, figuren enz. van de sterregisseur Tim Burton gaan kijken. Zijn stopmotionfilms, maar ook blockbusters als Batman en Alice zijn gemeen goed. Omdat dit programma niet Movie Matters maar Music Matters heet, zoomen we even in op de filmcomponist van Burton: Danny Elfman. Een man die wonderlijke muziek maakt, al was dat een erg late roeping. De Morgen-filmjournalist Robin Broos vertelde er ons meer over.

Danny Elfman 22/9

En ook deze week viste Mark Janssens in de wonderlijke vijver der klassieke muzieknieuwtjes. Hij ontdekte het nog steeds stijgende aantal Aziaten in grote wedstrijden, het stijgende aantal gevallen van #metoo in orkesten met ontslagrondes tot gevolg en we eindigden in schoonheid met Bryn Terfel die een Welsh lied zingt samen met een horde uitgelaten fans in Zuid-Amerika.

Tijdingen Mark Janssens 22 september