Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeleef het Nieuwjaarsconcert via onze afspeellijsten

Herbeleef het Nieuwjaarsconcert via onze afspeellijsten

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus was er op dinsdagochtend 1 januari 2019 het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein in Wenen. Katelijne Boon, uw gastvrouw op Klara en Eén, heeft een afspeellijst gemaakt op o.a. Spotify, Qobuz, en Apple Music. De linken staan verderop in dit artikel én u kan daar ook de nieuwjaarswensen van de Klara-medewerkers beluisteren.

De Wiener Philharmoniker vertolkt muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten. Dit prestigieuze, internationale concert wordt voor het eerst geleid door Christian Thielemann, hoofddirigent van de Dresden Staatskapelle en artistiek directeur van het Salzburg Easter Festival. Het Weense Staatsballet brengt creaties van de jonge choreograaf Andrey Kaydanovskiy, in prachtige kostuums van de jonge Oostenrijker Arthur Arbesser.

Katelijne maakte ook een afspeellijst die te vinden is op Spotify, YouTube, YouTube Music, Apple Music, Qobuz, Deezer en SoundcloudWe hebben 18 nummers in onze basislijst zitten. Niet alle providers bieden al die nummers aan in een goede versie. Vandaar zal de lijst er op quasi elk platform een klein beetje anders uitzien.

Klara Nieuwjaarswensen 2019