Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuw! 'Overal Klassiek' met Sander De Keere

Nieuw! 'Overal Klassiek' met Sander De Keere

Iedereen Klassiek is terug en heet nu… Overal Klassiek! In de eerste aflevering van Overal Klassiek trekt Sander De Keere naar Wenen. En wie Wenen zegt, zegt Weense wals. Maar wist je dat de Weense wals vroeger op sommige plaatsen verboden was? Sander ontdekt de geschiedenis van de wals, met de grootmeesters als Strauss en Lanner, en hij zet zelf z’n eerste walspasjes.

Na twee seizoenen van Iedereen Klassiek is onze Klara-presentator Sander De Keere terug met een derde seizoen in een nieuw jasje. Dit keer trekt Sander naar verschillende steden op zoek naar historische of mysterieuze plekken die te maken hebben met klassieke muziek. Vandaar ook de titel: Overal Klassiek!

De eerste stop van dit nieuwe seizoen wordt de stad Wenen. De stad van de Sachertorte, de Weense wals en het fenomenaal Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Maar Wenen is ook de stad van heel wat grote componisten, zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn, Johann Strauss II, Johannes Brahms, Gustav Mahler, Antonio Vivaldi, noem maar op. 

De nieuwe videoreeks 'Overal Klassiek' is tot stand gekomen door Sander zijn grote fascinatie voor de tastbaarheid van de geschiedenis - en wat daar al dan niet van bewaard is gebleven.

Sander De Keere met de Stephansdom op de achtergrond
Zelfs op vakantie ga ik vaak op zoek naar huizen, graven of gebouwen die iets te maken hebben met het leven van een componist. Door die plaatsen te bezoeken sta je soms oog in oog met wat anders zo ver weg lijkt. Dat gevoel wil ik ook bereiken met onze nieuwe videoreeks 'Overal Klassiek'
Sander De Keere