Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
🎥 Pompidou donderdag 31 oktober 2019

🎥 Pompidou donderdag 31 oktober 2019

Pompidou zit live op de Boekenbeurs in Antwerpen. Chantal Pattyn krijgt het gezelschap van Liesa Van der Aa, Stijn Van Opstal, Marc Erkens en Christophe Vekeman.

Marc Erkens stelt zijn nieuwe boek voor: 'Als muziek (... spreekt ...)', verschenen bij Lannoo. Een zoektocht naar het verhaal achter bekende klassieke werken.

Liesa Van der Aa maakte met haar gezelschap One Trick Pony de nieuwe performance ‘Court of Choice I – Play’. Een muzikale tenniswedstrijd die de machtsverhoudingen in een gespleten democratie blootlegt. 'Court of Choice' is te ontdekken op het festival Amok van Brugse organisatie Kaap.

Ze schreef ook de muziek voor 'Angels in America', de nieuwe voorstelling van Olympique Dramatique en Toneelhuis. Stijn Van Opstal bewerkte de originele tekst en schuift mee aan tafel tijdens deze aflevering. 'Angels in America' gaat in première bij Toneelhuis

Christophe Vekeman las voor ons ‘Een stralende toekomst’ van Rebecca Makkai, een aangrijpend boek over vriendschap en menselijkheid in de zwaarst mogelijke omstandigheden. 'Een stralende toekomst' verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam

 

Podcast Pompidou - donderdag 31 oktober 2019
Klik hier om dit audiobestand te downloaden