Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
📲 Pompidou lanceert kunstedities op Art's Birthday

📲 Pompidou lanceert kunstedities op Art's Birthday

Vrijdag 17 januari viert Pompidou de verjaardag van de kunst in het M HKA. Met als kers op de taart: drie exclusieve kunstedities.

In 1963 verklaarde de Franse kunstenaar Robert Filliou 17 januari – zijn eigen verjaardag – tot verjaardag van de kunst. Sindsdien wordt ‘Art’s Birthday’ wereldwijd gevierd. Ook het M HKA organiseert naar goede gewoonte een feestje ter ere van de kunst. Dit jaar staat o.a. een State of the Arts door Saskia De Coster, een gevelpaneel door Sarah & Charles en een verjaardagstaart van Philip Metten op het programma.

Art’s Birthday start om 17u met een live-uitzending van Pompidou. Daarin presenteren we de kunstedities van Pompidou en artlead.net. Een editie is een kunstwerk dat in een beperkte oplage verschijnt, en daardoor voor meer mensen betaalbaar wordt.

Chantal Pattyn nodigde drie kunstenaars uit om editie te creëren voor Pompidou: Kati Heck, Leon Vranken en Berlinde De Bruyckere. Ze stellen het resultaat voor in het M HKA.

De edities worden geproduceerd en verdeeld door artlead.net, een initiatief van Thomas Caron. Artlead.net biedt hedendaagse kunstwerken online te koop aan tegen democratische prijzen, en waakt daarbij over een zorgvuldige selectie.

U haalt de drie Pompidou-edities in huis voor 1500 euro excl. BTW of 1 815 euro incl. BTW, exclusief handling- en verzendingskosten.

  • De werken zijn enkel beschikbaar als set van drie.
  • De edities worden genummerd en gesigneerd op 50 exemplaren uitgebracht.
  • De verkoop start op zaterdag 18 januari 2020 om 14u op artlead.net
Podcast Pompidou - vrijdag 17 januari 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden